ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας: Το δημογραφικό απειλεί την εθνική μας ύπαρξη!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, στον οποίο επέδωσε την Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, είχα την τιμή και την χαρά να συναντήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του παραδώσω την Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό. Η Έκθεση αυτή αποτέλεσε τον καρπό μιας μακράς, άνω του 1,5 έτους, συλλογικής εργασίας, όλων των φορέων και παραγόντων που σχετίζονται με το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα.

Κατά τη συνάντησή μου με τον κ. Πρόεδρο, είχα την ευκαιρία να του εκφράσω τις βαθύτατες ανησυχίες μου για την ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση που παρατηρείται στην χώρα. Τα δεδομένα και οι τάσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια ταχύτατη καθοδική πορεία, που σε μερικές δεκαετίες μπορεί να απειλήσει την ίδια την εθνική μας ύπαρξη. Είναι φανερό ότι σε ένα τέτοιο καταθλιπτικό περιβάλλον, μείωσης των γεννήσεων, συνεχιζόμενης μετανάστευσης των νέων μας, αύξησης του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία πραγματική οικονομική και κοινωνική πρόοδος. Ως εκ τούτου, οφείλουμε αρχικώς να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και τις ιστορικές ευθύνες που έχουμε για την επίλυσή του. Χωρίς μια καθολική συστράτευση για την αντιστροφή του ρεύματος της πληθυσμιακής απίσχνασης, που θα έχει ορίζοντα δεκαετιών, οι εξελίξεις θα είναι μοιραίες.

Περιττό να αναφέρω ότι ο κ. Πρόεδρος είναι απολύτως ενήμερος για τη φύση και τα μεγέθη του δημογραφικού προβλήματος και συμμερίζεται την αγωνία μας στην αναζήτηση των ορθών επιλογών για την επίλυσή του. Ως εκ τούτου, με διαβεβαίωσε ότι θα είναι, όπως κάνει και ως σήμερα, αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, και γι’ αυτό τον ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες