ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Θερμή» υποδοχή του δημάρχου στην συνοικία της Τούμπας

Για την πορεία των εργασιών στην υπό κατασκευή νέα πλατεία στην  Τούμπα, αλλά και για τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή,  ενημερώθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Aπόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην συνοικία. Ο δήμαρχος συνοδεύονταν από στελέχη της δημοτικής αρχής και υποψηφίους της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Ο δήμαρχος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση έργων στην συνοικία, όπως η κατασκευή της πλατείας αλλά και η ανέγερση δημοτικού σχολείου στην περιοχή, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων της συνοικίας αλλά και της οδού Βαρδουσίων που είναι ένας σημαντικός και μεγάλος δρόμος της συνοικίας. Στις συζητήσεις με κατοίκους ο δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι για τη δημοτική αρχή η συνοικία της Τούμπας, που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένη, αποτελεί περιοχή υποδοχής νέων κατοίκων για την πόλη. Τόνισε ωστόσο ότι παρά την δρομολόγηση υλοποίησης βασικών υποδμών για την περιοχή χρειάζονται να γίνουν αρκετά ακόμα.

Τοπικός πόλος έλξης η νέα πλατεία

Οι εργασίες στην  νέα πλατεία που κατασκευάζεται σε έκταση 10 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Παστέρ – Πολ. Ζήλου – Καλαμά, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής, συνεχίζονται κανονικά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Η πλατεία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, θα αποτελέσει τοπικό πόλο έλξης.

Το πάρκο εμβαδού 4,5 στρεμμάτων στην βορειοδυτική πλευρά της πλατείας διασχίζεται από χωμάτινους διαδρόμους πεζών αλλά και  ελεύθερων διαδρομών ποδηλάτων. Επίσης, στο χώρο της πλατείας θα υπάρξει υδάτινη επιφάνεια, καθιστικά για ξεκούραση και φαγητό, καθώς και μικρό γήπεδο basket που συμπληρώνει τις αθλητικές ανάγκες και δραστηριότητες μικρών και μεγάλων.

Ραχοκοκαλιά της πλατείας αποτελεί η ελαφριά ξύλινη κατασκευή (pergola) με ξύλινα καθιστικά, η οποία προσφέρει στεγασμένη αναμονή και σκιασμό. Στο κέντρο του χώρου, εμβαδού 3,3 στρεμμάτων διαμορφώνεται ανοικτός χώρος συνάθροισης με ημικυκλικά καθιστικά από σκυρόδεμα και επένδυση ξύλου στην στέψη του καθιστικού. Επίσης, θα κατασκευαστεί παιδική χαρά, ενώ σε ότι, αφορά στις εργασίες πρασίνου, η πλατεία θα διαθέτει 3,8 στρέμματα χλοοτάπητα ενώ θα φυτευτούν συνολικά 75 δέντρα.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους της Τούμπας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία. Η κατασκευή σχολείου στην περιοχή αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Σήμερα το 24ο Δημοτικό Σχολείο, συστεγάζεται με το 19ο στην Χαραυγή, ενώ παιδιά της συνοικίας φοιτούν επίσης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο 23ο Δημοτικό Σχολείο στον Αγ. Γεώργιο.

Υπενθυμίζεται ότι με ενέργειες του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής, το έργο της κατασκευής του 24ου Δ.Σ. εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η μελέτη έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,3 εκατ. ευρώ.

Μετά την έγκριση των σχετικών διαδικασιών από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Τέλος, δήμαρχος και υποψήφιοι περπάτησαν και στους νέους ασφαλτοστρωμένους δρόμους της συνοικίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις