Ηρακλής Γερογιώκας

Αμβρόσιος + Κόκκαλης Χ 2 = Μητσοτάκης

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ενέργειες και πρακτικές που δείχνουν ότι ο επιθανάτιος βρόγχος της  είναι προβλέψιμος και μη αναστρέψιμος. Κάθε προσπάθεια προσέγγισης διαφορετικών πόλων βαφτίζεται «διεύρυνση» ενώ στην ουσία πρόκειται για απέλπιδες προσπάθειες αναζήτησης σανίδας σωτηρίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο καθώς η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» θα κυριαρχήσει στο στρατόπεδο του Σύριζα σύντομα, ίσως και πριν την διαφαινόμενη συντριβή των ευρωεκλογών.  Η συνεύρεση του Σύριζα με συγκεκριμένους ανθρώπους μόνο τυχαία δεν είναι καθώς καθεμιά έχει την σημειολογία της.

Η ιδεολογική κατάπτωση είναι γεγονός εδώ και καιρό και ο εναγκαλισμός  με τον  Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο μαρτυρά πως κάθε είδους ιδεολογικός προσανατολισμός αποτελεί παρελθόν και στην προσπάθεια εξευμενισμού της κοινής γνώμης , ο Σύριζα δεν θα σταματήσει πουθενά.

Ο κ. Βερναρδάκης «ανακοίνωσε» την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Κόκκαλη με τον Σύριζα, λέγοντας ότι θα του προσθέσει πόντους. Φάνηκε πάντως αδιάβαστος ως προς τα Λαρισαϊκά δρώμενα του κόμματός του καθώς το νέο δεν ήταν καθόλου εύπεπτο στον τοπικό Σύριζα τόσο για ιδιοτελείς όσο και για ανιδιοτελείς λόγους. Μπορεί η πρακτική του « κάντε μεταγραφές » που ακολουθεί ο Σύριζα να ταυτίζεται με του κ. Καλογιάννη, ο οποίος στρατολογεί πολιτικούς του μεροκάματου , ο ίδιος όμως δεν χάρηκε όταν ο κ. Βερναρδάκης τον ταύτισε με τον Σύριζα τη στιγμή που ο Δήμαρχος βροντοφωνάζει «δεν τον γνωρίζω»,  όπως ο Πέτρος τον Ιησού.

Ο έτερος κ. Κόκκαλης , ο Πέτρος, έψαξε στο γενεαλογικό του δένδρο και βρήκε, λέει, κοινά σημεία με την αριστερά. Η δική του επιλογή από τον Σύριζα και η αποδοχή του ιδίου βέβαια σηματοδοτεί ένα πάντρεμα της αριστερής ασυδοσίας με το αδίστακτο κεφάλαιο. Πέρα από ιδεολογίες, προσχήματα και ευπρέπεια.  Κάτι που το βιώνουμε και στην πόλη μας βέβαια.

Δύσκολη η εξίσωση , όχι άλυτη όμως. Τη λύση θα τη δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι υποχρέωσή μας να του δώσουμε αυτή τη δυνατότητα. Είναι υποχρέωσή του να μην κάνει βήμα πίσω.

Από τον Ηρακλή Γερογιώκα

Μέλος της Π.Ε και του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις