ΛΑΡΙΣΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Λάρισας για το ΙΕΚ “Όμηρος”

Σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας επικοινωνίας που εκπροσωπεί το ΙΕΚ “Όμηρος” στη Λάρισα, αναφέρονται τα εξής: “Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Λάρισας (ΣΥΠΟΘΑ) απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την αίτηση του γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου που επιδιώκει την ακύρωση της πολεοδομικής άδειας του κτηρίου που μισθώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ στο κέντρο της Λάρισας.

Η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ έρχεται να προστεθεί σε τρεις διαδοχικές θετικές διατυπώσεις γνώμης του ΕΟΠΠΕΠ και σε επίσημες διοικητικές πράξεις και ελέγχους από Πολεοδομία και Πυροσβεστική. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η τυπική υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με στελέχη του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο «παιχνίδι των καθυστερήσεων», που το γνωστό επιχειρηματικό κέντρο επιμένει να παίζει εδώ και πολλούς μήνες μέσω ανυπόστατων καταγγελιών, παρελκυστικών και παρασκηνιακών τακτικών, ανυπόγραφων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων, πιέσεων και απειλών εναντίον δημοσίων λειτουργών στη Λάρισα.

Επισημαίνουν, δε, ότι η τεχνητή καθυστέρηση με την αδειοδότηση έχει ως συνέπεια να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μια επένδυση που θα δημιουργήσει περισσότερες από 150 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην περιφέρεια.”

Επισυνάπτεται το απόσπασμα Πρακτικού του ΣΥΠΟΘΑ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις