ΛΑΡΙΣΑ

Χρονιά μείωσης του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων το 2018 για τη Λάρισα σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο (φωτο)

Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, το απόγευμα της Τρίτης στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος τόνισε:

Μία ακόμη χρονιά – το 2018 –  πέρασε.  Μια χρονιά πολύ δύσκολη για το ελληνικό εμπόριο πέρασε. Μια χρονιά πολύ δύσκολη για το ελληνικό εμπόριο και την ελληνική επιχειρηματικότητα στο σύνολό της. Μια χρονιά που σηματοδότησε την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, αλλά όχι κι από την αυστηρή επιτήρηση. Μια χρονιά που μπορεί σε απόλυτους αριθμούς να σημειώθηκε μια κάποια ανάκαμψη, την οποία όμως δεν είδαμε στις επιχειρήσεις μας.

Αντίθετα, οι τζίροι των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκαν, τα προβλήματα διογκώθηκαν και οι λύσεις δεν ήρθαν. Η όποια ανάκαμψη σημειώθηκε, αφορά αποκλειστικά και μόνο στους μεγάλους «παίχτες» της αγοράς, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο φαίνεται να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας. Δίχως αμφιβολία, η οικονομική κρίση, πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε και δημιουργεί, αποτελεί μια εξελισσόμενη διαδικασία αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου προς όφελος των οικονομικά ισχυρών.

Και στην πόλη μας βλέπουμε ξεκάθαρα το φαινόμενο, να δουλεύουν συγκεκριμένα καταστήματα πολυεθνικών κυρίως αλυσίδων και τα περισσότερα τοπικά καταστήματα να συσσωρεύουν προβλήματα και χρέη.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και οικονομικός απολογισμός για το έτος 2018 με τα αποθεματικά του Συλλόγου να ανέρχονται στα 7.200 ευρώ.

Το παρόν στη Γενική Συνέλευση έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργιος Καρανίκας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες