ΛΑΡΙΣΑ

Αρχαιρεσίες Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας σχετικά με τις αρχαιρεσίες του σωματείου, όπου υπήρξε αύξηση συμμετεχόντων. Αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση  των συναδέλφων μας που και με την ψήφο τους, ενίσχυσαν το Σωματείο μας, έτσι ώστε να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τις μάχες του επόμενου διαστήματος. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες αυξήθηκαν κατά 60 %. Ψήφισαν 53 οικοδόμοι, από 33 που ήταν το 2016. Εκλέχθηκε 1 αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (μετά από το 2007) και 3 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας (από 2 το 2016).

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην ταξική γραμμή του Σωματείου, τη γραμμή που παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους και συνέβαλλαν αποφασιστικά στην άνοδο της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες.

Σε συνθήκες οπού ο κλάδος έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο η συμμετοχή των συναδέλφων στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα.

Καταγγέλουμε  στους εργαζόμενους της περιοχής μας την απαράδεκτη στάση των ντόπιων εκπροσώπων της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν το δυνάμωμα του Σωματείου υπονομεύοντας ανοιχτά την συμμετοχή των συναδέλφων. Ποιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Κ.Α (του «είδους» Κιουτσιούκη-ΔΑΚΕ-ΝΔ) και Πρόεδρος άλλου Σωματείου(Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας), έφτασε στον σημείο να απειλεί συναδέλφους που ήρθαν να ψηφίσουν λέγοντας τους πως κινδυνεύει το εργασιακό τους μέλλον εάν το πράξουν . Προβάλλοντας μάλιστα πως θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές σε ένα άλλο οικοδομικό σωματείο που έχουν φτιάξει η τοπική συνομοταξία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας για παράγουν αντιπροσώπους και να διατηρούν την πλειοψηφία στα χέρια τους στο Εργατικό Κέντρο , το οποίο σε λίγους μήνες έχει το συνέδριό του.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό από ένα είδος που εκτρέφεται αποκλειστικά στις αυλές της εργοδοσίας. Η στάση αυτή του ταξικού μας Σωματείου μας και η δράση του ταξικού κινήματος στην περιοχή είναι καρφί στο μάτι τους. Τους αποκαλύπτει και τους αφήνει εκτεθειμένους για τον βρώμικο ρόλο τους στα μάτια των συναδέλφων.

Αυτές οι πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε πραγματικό Σωματείο να τις καταδικάσουν. Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων. Για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία. Απορρίπτουμε τις κυβερνητικές κορώνες και τους πανηγυρισμούς ότι «τελειώνουν τα δύσκολα», ότι διαφαίνεται «φως στο τούνελ» στο πλαίσιο μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες