ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ψυχωμένη η ΑΕΛ… “χάλασε” τη φιέστα τίτλου του ΠΑΟΚ και έκανε ένα ακόμη βήμα παραμονής – Δείτε τα γκολ

Μία ψυχωμένη ΑΕΛ δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να φύγει από τη Λάρισα και με το 1 – 1 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα παρουσιάστηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και με το 1 – 1 η ΑΕΛ έφθασε τους τριάντα ένα βαθμούς και βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στη παραμονή στη κατηγορία!

Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο στο AEL FC ARENA όπως το περιμέναμε η αλήθεια είναι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τους φιλάθλους της ΑΕΛ να «φωνάζουν» από το πρώτο λεπτό και νωρίτερα για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς γκολ, με τον Ιταλό τεχνικό να χάνει τους Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς (29′) και Μανώλη Μπέρτο (43′) λόγω τραυματισμού και την ΑΕΛ να κάνει τις δύο από τις τρεις αλλαγές στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού.

Το ίδιο συνέβη και στον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να αποχωρεί στο 36ο λεπτό της συνάντησης λόγω τραυματισμού με τον Γιαννούλη να περνά στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη ουσιαστική φάση στον αγώνα ήταν στο 8ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Μάτος σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα βρήκε στα σώματα των «βυσσινί» και ο Σάκχοφ στην επαναφορά απείλησε με τη μπάλα να μη βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει με τον Νούνιτς να παίρνει τη κεφαλιά από σέντρα του Γιακιμόφσκι και τον Πασχαλάκη να διώχνει όπως – όπως από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 15′ και στο 17′ ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με εκφραστές τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ, ενώ στο 23′ ο Μάτος σούταρε από θέση βολής και ο Κρίστινσον έδιωξε με το δεξί του χέρι από την άμυνα της ΑΕΛ.

Στο 29ο λεπτό ο Άντονι Φατιόν δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, όμως η μπάλα πέρασε άουτ κι αφού τίποτε δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος, δεν είχαμε σκορ, με την επανάληψη να είναι εξίσου δυνατή.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ καλά και είχε σημαντική στιγμή με τον Γιακιμόφσκι από τα δεξιά με εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Μάλιστα, στο 53′ οι «βυσσινί» απείλησαν με νέο φάουλ του Γιακιμόφσκι, όμως αυτή τη φορά εκτέλεσε ο αμυντικός της ΑΕΛ και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ, που ήταν το πρώτο για την ΑΕΛ.

Στη συνέχεια της φάσης εκτέλεσε το κόρνερ ο Στέφαν Ζίβκοβιτς και η μπάλα πέρασε από όλους με τους «βυσσινί» να χάνουν σημαντική στιγμή στο ματς.

Κι εκεί όπου οι παίκτες της ΑΕΛ πίεζαν, ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ στο 55′. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ και οι αμυντικοί των «βυσσινί» έδιωξαν αρχικά, όμως ο Δημήτρης Πέλκας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 0 – 1.

Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα δεν πτοήθηκαν από το γκολ των φιλοξενουμένων και πέτυχαν γκολ με τον Νίκολα Γιακιμόφσκι στο 65ο λεπτό!

Ο αμυντικός της ΑΕΛ σκόραρε με ωραίο σουτ από τα αριστερά ύστερα από πάσα του Στέφαν Ζίβκοβιτς και ωραίο συνδυασμό των παικτών των «βυσσινί»!

Μάλιστα, το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους της ΑΕΛ που ήταν στο AEL FC ARENΑ και φυσικά η συνέχεια του ματς ήταν πολύ ενδιαφέρουσα!

Στο 68ο λεπτό ο Σβιντέρσκι πήρε τη κεφαλιά από τη σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.

Πάνω – κάτω η μπάλα στο δεύτερο μέρος με το 1 – 1 να έχει δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ.

Στο 86ο λεπτό ο Λέο Ζαμπά που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Οι παίκτες της ΑΕΛ υποχώρησαν αρκετά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν μέτρα στους παίκτες του ΠΑΟΚ για να πιέσουν αρκετά και τους «βυσσινί» να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις.

Στο 87ο λεπτό ο Καρέλης απείλησε για τους «ασπρόμαυρους», με τον Καρέλη να σουτάρει και τον Κρίστινσον να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Δημήτρης Πέλκας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα κράτησαν το θετικό αποτέλεσμα και τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Φωτιά και η παραμονή στη SuperLeague είναι ακόμη πιο κοντά για την ΑΕΛ!

Διαιτητές: Φωτιάς (Πέλλας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Ψαρρής (Ζακύνθου), 4ος Τζοβάρας (Φθιότιδας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Γκοΐκοβιτς (29′ λ.τ. Ζίζιτς), Μπράλιτς, Μπέρτος (43′ λ.τ. Καρανίκας), Γιακιμόφσκι (86′ Γκόλιας), Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Σικάφκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Σβιντέρσκι, Πέλκας, Κρέσπο, Λημνιός (84′ Καρέλης), Βιεϊρινία (36′ λ.τ. Γιαννούλης), Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα (78′ Ζαμπά), Σάκχοφ.

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις