ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Π. Σταθακοπούλου από Λάρισα: «Να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας»

Την ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ.

Με μια σύντομη εισήγηση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, τόνισε πως ο πολιτισμός είναι μια γέφυρα που ενώνει ανθρώπους και πως η κ. Σταθακοπούλου αποτελεί ένα άτομο που μπορεί εις πέρας μια τέτοια αποστολή. Συμπλήρωσε ακόμη πως η υποψηφιότητα της γνωστής ηθοποιού δείχνει για άλλη μια φορά τη διαφορά ποιότητας των ευρωψηφοδελτίων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφια γιατί ήθελα να προσφέρω. Πρέπει να στήσουμε ξανά τη χώρα μας και να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι απλά μια χώρα που πτώχευσε. Δεν διεκδικώ την ψήφο του κόσμου ως πολιτικός αλλά ως πολίτης με ενδιαφέρον στα κοινά», τόνισε η κ. Σταθακοπούλου μιλώντας για τους λόγους που πολιτεύεται.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας να αναδείξει τον πολιτισμό της, κάτι που όπως η ίδια τόνισε περιλαμβάνεται στην Ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείσα για το ποια εργαλεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάδειξη του πολιτισμού στη χώρα μας ανέφερε πως πέρα από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει η ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, οι πρωτοβουλίες μαζί με και από τους πολίτες, που όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικές και δεν θα πρέπει να τις ξεχνάμε, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει διεκδικήσεις ώστε περισσότερες περιοχές της να αποκτήσουν το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κάτι που όπως δήλωσε ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σημαντικό είναι επίσης σύμφωνα με την ίδια να φέρουμε την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», ξανά στη χώρα που δημιούργησε το θεσμό.

Η κ. Σταθακοπούλου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη Λάρισα, δηλώνοντας πως έχει επισκεφθεί την πόλη μας πολλές φορές στο παρελθόν στο πλαίσιο της δουλειάς της, αναφέροντας παράλληλα πως είναι μια πόλη που αγαπά την τέχνη.

Μ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες