ΛΑΡΙΣΑ

Απάντηση Μούσιου σε Νασιακόπουλο: «Κρύβεται πίσω από τις ύβρεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ»

Για απέλπιδα προσπάθεια του απερχόμενου δημάρχου Κιλελέρ να δικαιολογήσει την απευθείας ανάθεση των 40.000 ευρώ για αδρανή υλικά κάνει λόγο σε απάντησή της η παράταξη «Ενωμένο Κιλελέρ» προσθέτοντας πως ο απερχόμενος δήμαρχος κρύβεται πίσω από τις ύβρεις και την αήθη επίθεση, που εξαπέλυσε κατά του Θανάση Μούσιου. Συνάμα, προτείνεται να υπάρξει δημόσια συζήτηση (ντιμπέιτ) του Θανάση Μούσιου με τον Θανάση Νασιακόπουλο και τους υπόλοιπους υποψήφιους ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις του καθενός για την Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Κιλελέρ ειδικότερα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

« Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν έχει τέλος ο ηθικός κατήφορος του απερχόμενου δημάρχου Κιλελέρ. Ο δήθεν ενωτικός και συναινετικός δήμαρχος αποδεικνύει με την αήθη επίθεσή του κατά του επικεφαλής του συνδυασμού μας, Θανάση Μούσιου, ότι δεν έχει μάθει να δέχεται την κριτική και γι’ αυτό χάνει την ψυχραιμία του.

Δεν μας προξενεί εντύπωση το αλαζονικό και πεζοδρομιακό ύφος στην απάντησή του. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τις ύβρεις και την εμπαθή επίθεσή του, κρύβεται ο μεγάλος του πανικός και η απέλπιδα προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο για τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις του, που ζημίωσαν τον Δήμο Κιλελέρ.

Αναφέρεται με ύφος απαξιωτικό και επιτιμητικό στον Θανάση Μούσιο, έναν άνθρωπο που κατά γενική ομολογία δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής και προσωπικής του διαδρομής, ως εκπαιδευτικός στα Γυμνάσια του Δήμου μας αλλά και ως παραγωγός που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων του αγροτικού πληθυσμού.

Ο Θανάσης Μούσιος είναι χρόνια δίπλα στους αγρότες του Δήμου μας και οι συναλλαγές του υπήρξαν πάντοτε διάφανες και κρυστάλλινες με όλο τον κόσμο. Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δίπλα στους αγρότες ο απερχόμενος δήμαρχος, που τους θυμήθηκε όψιμα και θέλει να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό τους ενώ είναι άφαντος από τα χωριά μας και τον βλέπουμε μόνο σε θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρια; Τα πρώτα τέσσερα χρόνια, που οι αγρότες μας έκαναν τάμα για να δούνε φορτηγό με χαλίκι, γιατί είχε κρυφτεί στο γραφείο του;

Αλήθεια, τί έχει να πει στους δημότες μας ο απερχόμενος δήμαρχος για το γεγονός ότι είναι ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων ανάμεσα σε όλους τους δήμους του νομού Λάρισας με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο; Τι έχει να πει για το γεγονός ότι μοίρασε πακτωλό χρημάτων, δίχως διαγωνισμούς, σε άτομα της προσωπικής του επιλογής ζημιώνοντας τον Δήμο μας;

Προφανώς, αυτή την αλήθεια και τα όσα συζητάει ο κόσμος στα χωριά μας για τις αναθέσεις του προσπαθεί να κρύψει με το άηθες παραλήρημα κατά του κ. Μούσιου. Η γνώση της επερχόμενης ήττας τον κάνει να χάνει την ψυχραιμία του. Έχει πάρει από καιρό τα μηνύματα της μεγάλης απήχησης που βρίσκει η υποψηφιότητα του Θανάση Μούσιου στην κοινωνία του Δήμου μας και γι’ αυτό επιδίδεται σε πόλεμο λάσπης προσπαθώντας να ανακόψει την επερχόμενη, μεγάλη νίκη για το «Ενωμένο Κιλελέρ» στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Κατανοούμε, λοιπόν, την απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει (αλήθεια ποιόν;) για την αναγκαιότητα της απευθείας ανάθεσης των 40.000 ευρώ για αδρανή υλικά, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Αλήθεια, πιστεύει ότι θα κοροϊδέψει τους δημότες του Κιλελέρ μιλώντας για επείγουσα ανάγκη του Δήμου να εκτελέσει το έργο; Οι πολλές βροχές(;) σε μία από τις πιο ξηρικές χρονιές, όπως  εξελίχθηκε για την περιοχή μας, είναι η δικαιολογία για την απόφασή του να προχωρήσει σε τέτοιου είδους απευθείας ανάθεση και με τέτοιο ποσό, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές;

Η νομιμότητα της απόφασης (δεν τέθηκε εξ ημών τέτοιο θέμα, διαφορετικά θα είχαμε πάει στον εισαγγελέα) δεν μπορεί να καλύψει το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που τη συνοδεύουν. Και αυτό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως ο απερχόμενος δήμαρχος επέλεξε τη δεδομένη, χρονικά, στιγμή να προβεί στην απευθείας ανάθεση των αδρανών υλικών όχι για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αγροτών μας αλλά της προεκλογικής του εκστρατείας. Είναι σαφές ότι χρειαζόταν επειγόντως κάποιο έργο να εμφανίσει στα χωριά μας για να καλύψει την απουσία του όλα αυτά τα χρόνια.

Όσο για τα περί γνώσης της Αυτοδιοίκησης, προσκαλούμε ανοιχτά τον κ. Νασιακόπουλο, όποτε και όπου θέλει, σε δημόσια συζήτηση (ντιμπέιτ) με τον Θανάση Μούσιο και με τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, ώστε να ενημερωθούν διεξοδικά οι δημότες του Κιλελέρ για τις θέσεις του καθενός τόσο για την Αυτοδιοίκηση όσο και για τα προβλήματα του Δήμο Κιλελέρ και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες