ΛΑΡΙΣΑ

Στην Επιστημονική Επιτροπή του Ινστιτούτου Ελαιολάδου και Ελιάς του πανεπιστημίου Yale ο Δ. Κουρέτας

Με πρωτοβουλία των Ελληνικής καταγωγής καθηγητών του παγκοσμίου φήμης πανεπιστημίου Yale, Δρ. Βασίλη Βασιλείου(διευθυντή του τμήματος Περιβαλλοντικών επιστημών και Υγείας)  και Τάσου Κυριακίδη (ερευνητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας), το Πανεπιστήμιο του Yale, προχωρά στη σύσταση Διεθνούς Ινστιτούτου Ελαιολάδου και Ελιάς με την επωνυμία YaleOliveInstitute.

ToΙνστιτούτο φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνή κόμβο συντονισμού ερευνών και φορέα δημόσιας διάχυσης των ευρημάτων σχετικά με την ευεργετική δράση της ελιάς και του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία. Το εν λόγω Ινστιτούτο προγραμματίζεται να εδρεύει εντός της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale στο NewHaven Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου του Ινστιτούτου  καθηγητή Β. Βασιλείου , το Ινστιτούτο θα στηριχθεί οικονομικά από Δημόσιες και ιδιωτικές πηγές , κυρίως παραγωγικούς φορείς και επιχειρηματικούς φορείς από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικές μελέτες σχετικές με το ελαιόλαδο από τα τμήματα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Βιοχημείας –Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώθησε τους ανθρώπους του Ινστιτούτου να συμπεριλάβουν τους Καθηγητές Δημήτριο Κουρέτα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη και την καθηγήτρια Μαρία Χαλαμπαλάκη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την καθηγήτρια Μαρία Καψοκεφάλου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Επιστημονική Επιτροπή του Ινστιτούτου . Από την Ελληνική πλευρά επίσης συμμετέχει και ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης σε θέματα που αφορούν την γαστρονομία.

Από Ελληνικής πλευράς ισχυρή στήριξη παρέχει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Δελφών θα φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ινστιτούτου στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019 στους Δελφούς. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα ενταχθούν και ενέργειες προβολής προϊόντων από Ελληνικές εταιρείες προκειμένου να αναδειχθεί η ανώτερη ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου και της ελιάς παγκοσμίως. Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας έχει αναλάβει τον συντονισμό της προβολής των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κομμάτι ελιά-ελαιόλαδο για όλη τη Θεσσαλία, και στο επόμενο διαστημα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για επαφή με τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες