ΛΑΡΙΣΑ

Απολύσεις 17 ατόμων στο Praktiker καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει την εργοδοσία της Praktiker για τις απολύσεις των 17 συναδελφισσών και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους.

Στην προσπάθειά της η εργοδοσία Praktiker να αντικαταστήσει τους παλιούς εργαζόμενους με  εργαζόμενους που να μην στοιχίζουν, εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, το 2010 προχώρησε στις εν λόγω απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία 17 εμποροϋπαλλήλισσες – ταμίες, οι οποίες με την στήριξη του επιχειρησιακού σωματείου, δεν δέχτηκαν την μεθόδευση αυτή της εργοδοσίας και προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκτήσουν πίσω το δικαίωμα στην εργασία.

Κι ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο δικαιώθηκαν, μετά από την έφεση της εργοδοσίας, το εφετείο πήρε άλλη απόφαση, αρνητική για τις εργαζόμενες, να μην γυρίσουν οι συναδέλφισσες πίσω στην εργασία τους.

Κι όλα αυτά εξελίσσονται την ίδια περίοδο που η εταιρεία έχει θετικά οικονομικά μεγέθη, με  αποτέλεσμα,σύμφωνα με δημοσιεύματα,να διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και 8,7 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Επίσης η Praktiker Hellas σχεδιάζει τη δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων έως το 2020 και τον Μάϊο του 2018 εγκαινίασε το 16ο κατάστημά της στην Ελλάδα και το έκτο στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανθούσας.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από όλα τα παραπάνω. Τα ένδικα μέσα ναι μεν μπορούν να αξιοποιηθούν για να βρουν οι εργαζόμενοι το δίκαιο τους, αποδεικνύεται περίτρανα όμως και από αυτό το παράδειγμα ότιη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της Praktiker, μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη και μεθόδευση της εργοδοσίας. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση αποφασίσουν, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.

Κανένας φόβος! Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την εργασία και την  ζωή μας, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας κι όχι με βάση τις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις