ΛΑΡΙΣΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης (Χ/Θ 8+000 Μικρό Ελευθεροχώρι έως όρια Νομού Λάρισας με Νομό Πιερίας), λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης τμήματος της Εθνικής Οδού από Θεομηνία». Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφάσισε τα εξής:

  1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Ελασσόνας-Κατερΐνης, από τη Χ/Θ 8+000 (Μικρό Ελευθεροχώρι) έως όρια Νομού Λάρισας με Νομό Πιερίας, με τμηματική κατάληψη της μίας λωρίδας κυκλοφορίας και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης τμήματος της Εθνικής Οδού από Θεομηνία, για χρονικό διάστημα από 08-04-2019 έως και 28-06-2019.
  2.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν απότον ανάδοχο του έργου.
  1. Ανεξαρτήτου του μήκους του τμήματος που εκτελούνται οι εργασίες του έργου και της προβλεπόμενης από την παρούσα μελέτη πόνο της κάθετης σήμανσης, αφού κάθε μέρα αλλάζει το τμήμα εκτέλεσης του, θα υπάρχουν δύο (2) σημαιοφόροι – ρυθμιστές κυκλοφορίας, ένας για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, με ενδοσυνεννόηση και πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας (αντανακλαστικά, γιλέκα, σημαίες κ.λ.π.).
  2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  3. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο του έργου και επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.
  4. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που θα τοποθετηθεί από τον ανάδοχο, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα).
  5. Οι εργασίες να εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε πριν τη δύση του ήλιου η οδός να παραδίδεται ανεμπόδιστα στην κυκλοφορία.
  6. Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης (π.χ. η διαγράμμιση, τα μάτια της γάτας, κλπ) δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου, επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
  7. Με μέριμνα της ανάδοχου εταιρείας, να υπάρχει συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οργανισμούς επείγουσας ανάγκης (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κ.λ.π.) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οποίες κυκλοφοριακές συνθήκες θα δήμιουργηθούν. Περαιτέρω, θα πρέπει να προηνηθεί έγκαιρη ενημέρωση τωνχρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τοπροσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και ναπαρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκεςκυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς καιασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  8. 0 ανάδοχος του έργου, υποχρεούταικαθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.
  9. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).
  10. Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή της·
  1. Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση – δημοσίευσή της, ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις την επίβλεψη για την υλοποίησή τους και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες