ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητές από την Πολωνία και τον Τύρναβο στο μνημείο του Ιπποκράτη 

Μαθητές και μαθήτριες από την ΣΤ Τάξη και εκπαιδευτικοί Δημοτικού Σχολείου από την Purda της Πολωνίας επισκέφτηκαν το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του σχολείου κ. Ναυσικά Κουλαξίδου και τους εκπαιδευτικούς Χριστίνα Κουτάλου, Χρήστο Μπλάκο και Ανδρέα Πάτσικα.

Ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» υποδέχτηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο μουσείο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «To Save History” στο οποίο συμμετέχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.  Οι μαθητές του Τυρνάβου με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα έργα του συντοπίτη τους γλύπτη Καλακαλλά που είναι ο δημιούργος του εμβληματικού ανδριάντα του Ιπποκράτη αλλά και προτομών που βρίσκονται στο μουσείο.  Οι μαθητές με τους δασκάλους τους αφού γνώρισαν τα εκθέματα του μουσείου απήγγειλαν στα Αρχαία Ελληνικά τμήμα του Όρκου του Ιπποκράτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες