ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θανάσης Μούσιος: «Στον Δήμο Κιλελέρ ψηφίζουμε αυτούς που θέλουμε καθημερινά στο πλευρό μας»

Για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο Δήμος Κιλελέρ μιλάει σε συνέντευξή του στον onlarisa.gr ο υποψήφιος δήμαρχος, Θανάσης Μούσιος, ζητώντας ισχυρή εντολή από τους πολίτες στις εκλογές της 26ης Μαΐου. 

Στους πρωταρχικούς του στόχους θέτει την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Κιλελέρ και την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση.

Αναλυτικά,  η συνέντευξη του κ. Μούσιου έχει ως εξής:

Συνέντευξη στον Απόστολο Ράιδο

Κύριε Μούσιο, ποιά πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημότες του Κιλελέρ;

Σε πολλά από τα χωριά που έχουμε επισκεφθεί, οι κάτοικοι μας επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: ότι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους, ότι παλεύουν μόνοι τους να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα και τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Άνεργοι νέοι, ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι, οικογένειες χτυπημένες από την πολύχρονη κρίση, πολλοί συμπολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα ένα στήριγμα. Αυτό για μένα είναι το  υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του δήμου μας, που αφορά τη συνοχή της ίδιας μας της κοινωνίας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει στο “Ενωμένο Κιλελέρ”, να αλλάξουμε τον δήμο μας, να τον καταστήσουμε πραγματικό συμπαραστάτη τον πολιτών και όχι έναν απρόσωπο, εισπρακτικό φορέα . Γι’ αυτό και λέμε κανένας δημότης απροστάτευτος ή παραγκωνισμένος, κανένας ξεχασμένος ή αφημένος στην τύχη του. Και σας διαβεβαιώ ότι από το βράδυ της 26ης Μαΐου, έχοντας ισχυρή εντολή από τους πολίτες, θα ξεκινήσουμε την αλλαγή αυτής της εικόνας, δίνοντας νέα πνοή και ζωή στα χωριά μας.

Αυτό είδα ότι είναι και το σύνθημα της καμπάνιας σας, “αλλάζουμε τον δήμο, ζωντανεύουμε τα χωριά μας”. Στην πράξη όμως, πώς μπορεί να επιτευχθεί;

Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι να αρχίσουν οι δημότες μας να βλέπουν τον δήμαρχο στον δρόμο, στις γειτονίες μας και όχι κλεισμένο στο γραφείο του, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται να εμπεδωθεί κλίμα συνεργασίας με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους αιρετούς των Τοπικών Κοινοτήτων, ανεξαρτήτως με ποιόν έχουν εκλεγεί, ώστε να δρομολογήσουμε μαζί και με ευρείες συναινέσεις τις λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν.

Είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε την ίδια τη λειτουργία του Δήμου προκειμένου οι υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στους πολίτες να εκτελούνται πιο γρήγορα και να είναι πιο αποτελεσματικές.  Η σύγχρονη τεχνολογία μας προσφέρει δυνατότητες σε αυτή την κατεύθυνση και θα τις αξιοποιήσουμε. Οφείλουμε, ακόμη, να μειώσουμε τα βάρη που επωμίζονται οι δημότες. Δεν είναι δυνατόν να τους ζητά η ΔΕΥΑ Κιλελέρ πάγιο τέλος 20 ευρώ για το νερό που… δεν ξοδεύουν. Το ίδιο ισχύει και για τη χρέωση του νερού, που είναι πολύ ακριβή για τα δεδομένα της περιοχής μας. Δεν είμαστε ούτε Αθήνα, ούτε Λάρισα για να πληρώνουμε τόσο ακριβό το νερό.

Ο απερχόμενος δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες δεν ασχολήθηκαν, όσο θα έπρεπε, με τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών

Η σημερινή δημοτική αρχή τί δεν έκανε σωστά;

Θεωρώ ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες δεν ασχολήθηκαν, όσο θα έπρεπε, με τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Ως επί το πλείστον αναλώθηκαν σε διαχειριστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, που δεν ανέκοψαν τη φθίνουσα πορεία των χωριών μας. Επίσης, δεν αξιοποιήθηκαν σύγχρονα εργαλεία, όπως έγινε σε άλλους δήμους, προς όφελος των πολιτών. Για παράδειγμα αλλού έγιναν μετεωρολογικοί σταθμοί που βοηθάνε τους αγρότες να είναι ενήμεροι για τον καιρό στην περιοχή τους. Αλλού δόθηκαν ειδικά βραχιόλια έκτακτης ανάγκης στους ηλικιωμένους όπου με το πάτημα ενός κουμπιού ειδοποιείται βοήθεια όλο το 24ωρο. Αυτά είναι απλά πράγματα  που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στον Δήμο Κιλελέρ αλλά η δημοτική αρχή φαίνεται ότι είχε στραμμένη την προσοχή της στις φιέστες και τα πανηγύρια.

Σήμερα ζούμε τη συρρίκνωση των χωριών μας και η ανασφάλεια των πολιτών δεν έχει προηγούμενο στον κάμπο. Φοβάμαι ότι δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Γι’ αυτό οι εκλογές που πλησιάζουν είναι τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας. Στο “Ενωμένο Κιλελέρ” λέμε ξεκάθαρα στους συμπολίτες ότι η ψήφο τους θα κρίνει αν θα φύγουμε με ορμή μπροστά ή αν θα βυθιστούμε βαθύτερα στην οπισθοδρόμηση, δίχως πυξίδα και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημά μας με γεμίζει σιγουριά ότι στις 26 Μαΐου ο δήμος μας αλλάζει σελίδα ξεφεύγοντας από τη συντήρηση και τον μαρασμό.

Όλοι οι υποψήφιοι μιλούν για ανάπτυξη αυτές τις μέρες. Εσείς πώς την εννοείτε για τον Δήμο Κιλελέρ;

Σίγουρα όχι όπως ο απερχόμενος δήμαρχος, ο οποίος επί πέντε χρόνια, παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε πλουσιοπάροχα το 2014, δεν κατάφερε να βοηθήσει τους ανέργους μας να βρουν δουλειά, δεν έδωσε ουσιαστικά κίνητρα για την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στην περιοχή μας, δεν βελτίωσε τις αγροτικές υποδομές και την καθημερινότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Τα σημερινά αδιέξοδα του κόσμου είναι μία πρόκληση που απαιτεί ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο σχέδιο και πολιτική συνεννόησης με όλους, ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη για τον τόπο μας. Δεν γίνεται να πάμε μπροστά αν ξεχωρίζουμε τους πολίτες σε “δικά μας” και “δικά τους” παιδιά. Δεν γίνεται να προκόψουμε αν δεν αφήσουμε στην άκρη τις “κλίκες”, που έχουν διχάσει τα χωριά μας. Ο κόσμος τα σιχάθηκε αυτά.

Για μας ο δρόμος για την πρόοδο περνάει μέσα από συμφωνίες όπου κερδίζουν όλοι και όχι οι λίγοι και εκλεκτοί. Στο πρόγραμμά μας έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της αγοράς εργασίας στην περιοχή μας εξασφαλίζοντας οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν ανέργους από τον δήμο μας.

Για τους αγρότες μας βάζουμε ψηλά τον πήχη των υποδομών πρόσβασης και σχεδιάζουμε τη συστηματική ενημέρωσή τους για να είναι πρωταγωνιστές και όχι παρακαλουθητές  των εξελίξεων στον πρωτογενή τομέα. Συνάμα, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και στην υποστήριξη των εξαιρετικά σημαντικών για τα χωριά μας πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων.

Στους πολίτες που είναι αναποφάσιστοι ή που θέτουν κομματικά κριτήρια τί έχετε να πείτε;

Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» βάλαμε στην άκρη κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες και ενώσαμε δυνάμεις με πρωταρχικό στόχο να βγει ο Δήμος από την κινούμενη άμμο των τελευταίων πέντε ετών.

Δεν μας ενδιαφέρει το τί ψηφίζει ο καθένας στις εθνικές εκλογές. Εδώ είναι Δήμος και πρέπει να διαλέξουμε με προσοχή αυτούς που θα ενδιαφερθούν πραγματικά για μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι μόνο την ημέρα των εκλογών. Πρέπει να διαλέξουμε τους άξιους, που θα έχουμε καθημερινά στο πλευρό μας και θα μπορούμε να τους βρούμε όταν τους χρειαζόμαστε. Όχι να τους βλέπουμε μόνο στις εθνικές εκλογές και στα πανηγύρια.

Ξέρω ότι είναι πολλοί αυτοί που επιζητούν την αλλαγή στον τόπο μας αλλά διστάζουν να ενεργοποιηθούν. Τους λέω ότι τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις διεκδικώντας όσα μας αξίζουν, όσα δικαιούμαστε και δεν απολαύσαμε μέχρι σήμερα. Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες