ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας – Αύριο η μεγάλη συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη (φωτο)

Χρυσός δίσκος για τη συμμετοχή της στο διπλό CD του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Θα ’θελα αυτήν την μνήμη να την πω» με μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, απονεμήθηκε στη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και το Χρήστο Κτιστάκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα, στο κατάστημα Public.

Την απονομή έκανε η τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, η οποία δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας της τόσο με τον κ. Κτιστάκη όσο και την ορχήστρα υπήρξε μια πολύ καλή χημεία μεταξύ τους.

Ο κ. Στέφανος Κορκολής τόνισε πως η συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας μόλις ξεκίνησε και πως στο μέλλον «θα δούμε τα παιδιά μας σε σημαντικές συνεργασίες». Παράλληλα εξήρε και ο ίδιος τη συνεργασία του με το Χρήστο Κτιστάκη και την Συμφωνική της πόλης μας, τονίζοντας πως στο δύσκολο εγχείρημα της μελοποίησης των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη στάθηκε με το παραπάνω στο ύψος της περίστασης, ταιριάζοντας απόλυτα μουσικά με τον ίδιο και τις συνθέσεις του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκος Καλτσάς οι οποίοι κάλεσαν τους Λαρισαίους να απολαύσουν αυτή τη μοναδική συναυλία και έδωσαν με τη σειρά και αυτοί τα εύσημα στο μαέστρο και τους μουσικούς.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τη συμμετοχή και της Μεικτής Χορωδίας του ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Δείτε φωτογραφίες:

Μ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες