ΛΑΡΙΣΑ

Σε σχολεία των Φαρσάλων παρουσίασε το έργο του το εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών

Το εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 29/03/19 στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Βραδιά του ερευνητή’’ και της εξωστρεφούς διάθεσης του Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Δημήτρη Κουρέτα, παρουσίασε σε σχολεία της περιοχής των Φαρσάλων το έργο του εργαστηρίου αλλά και τις προοπτικές που έχουν οι απόφοιτοι του τμήματος της Βιοχημείας. Συγκεκριμένα οι ομιλίες έγιναν στα σχολεία 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, Γυμνάσιο Βαμβακούς Φαρσάλων, ΕΠΑΛ Φαρσάλων, 1ο και 2ο Λύκειο Φαρσάλων.

Στα πλαίσια των ομιλιών αυτών οι ερευνητές του εργαστηρίου παρουσίασαν στα παιδιά το έργο που επιτελείται καθημερινά στο Eργαστήριο Φυσιολογίας και τα προγράμματα που συμμετέχει αυτό σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.Οι μαθητές γνώρισαν τον κόσμο των αντιοξειδωτικών, των ελευθέρων ριζών, το φαινόμενο του οξειδωτικού στρες και έμαθαν για τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να ενισχύσει τον αντιοξειδωτικό του μηχανισμό.Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για νέες μεθόδους μετατροπής των αποβλήτων από ελαιοτριβεία, τυροκομεία και οινοποιεία σε πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ζωοτροφές, αποφέροντας κέρδος τόσο για τον παραγωγό όσο και για το περιβάλλον.

Ο κ. Κουρέτας αναφέρει ‘’η προσπάθεια μας αυτή έχει στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την δουλειά που γίνεται σε κάποια εργαστήρια της χώρας, όπως το δικό μας, που αν και βρίσκεται σε μία επαρχιακή πόλη, καταφέρνει και στέκεται επάξια απέναντι σε κορυφαία ιδρύματα του κόσμου.’’Παράλληλα τόνισε την ‘’ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και εταιριών καθώς η γνώση δεν πρέπει να μένει κλεισμένη στα συρτάριαπανεπιστημίων αλλά να εξάγεται στην αγορά προωθώντας την καινοτομία στην Ελληνική αλλά και διεθνή αγορά’’.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες