ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συν-κίνησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Συν-κινήσεις» του Θεσσαλικού Μπαλέτου, την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Μαρτίου

Με στόχο την πνευματική διέγερση, την συν-κίνηση τελικά των θεατών στην παράσταση συμπεριελήφθησαν  αποσπάσματα από μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς πρωτότυπες νεοκλασικές και σύγχρονες χορογραφίες.

Η ομορφιά ως  ιδανικό του κλασικού ρεπερτορίου συνδυάστηκε αρμονικά με την αλήθεια ως σύγχρονη αναζήτηση.

Διαφορετικά κινησιολογικά λεξιλόγια, που μετέφρασαν και μετέγραψαν με διαφορετικό τρόπο ό,τι   συν-κινεί, διεγείρει, εξάπτει, γαληνεύει την ανθρώπινη ψυχή.  Ο στόχος είναι κοινός, οι δρόμοι είναι πολλοί.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας, προλογίζοντας την παράσταση σημείωσε ότι η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, η Ανώτερη Σχολή Χορού και το Θεσσαλικό Μπαλέτο προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έχοντας δημιουργήσει μια δυναμική εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παραστάσεις και διακρίσεις της Σχολής και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δάσκαλο Γκες Μίχωφ, που τίμησε με την παρουσία του την παράσταση, για την  εξαιρετική προσφορά του στα χρόνια της μακράς θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής  που είχε ως αποτέλεσμα το όραμά του να πάρει σάρκα και οστά, ενώ ευχήθηκε στον Δημήτρη Κυανίδη, καλλιτεχνικό συντονιστή, και στους νέους δασκάλους, καλό και δημιουργικό έργο.

Χόρεψαν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού, οι τάξεις των Φυτωρίων και Προφυτωρίου. Χορογραφία: Κατερίνα Μπούτου,  Ρίτσα Ζαχαρία, Αθηνά Μανώλη, Δανάη Χριστακάκου, καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Κυανίδης, κοστούμια: Ελένη Ψύρρα, φωτισμοί-τεχνική υποστήριξη: Κυριάκος Μωυσής, οδηγός σκηνής: Δανάη Χριστακάκου, φωτογράφιση: Γιάννης Χατζηαντωνίου, οργανωτική επιμέλεια: Βίκυ Μπασιάκου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες