ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»: «Επικοινωνιακό σόου η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια»

«Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου με μηδενικό όφελος για την Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες, που συνόδευσαν τον κ. Τσίπρα, εφόσον επενδύσουν στα Σκόπια, θα απασχολήσουν Σκοπιανούς ως εργατικό δυναμικό και θα καταβάλλουν εκεί τις εισφορές. Επομένως, ποιό το όφελος;

Ο κ. Τσίπρας έχει μπερδευτεί. Επενδύσεις χρειαζόμαστε στην Ελλάδα και η Κυβέρνηση θα έπρεπε να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, προσελκύοντας επενδυτές και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γ. Παπαδάκη, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, αναφέρθηκε στους κινδύνους που διατρέχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας:

«Το ζήτημα της ονομασίας των προϊόντων το είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας στη Βουλή και είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.

Προσωπικά, δε, είχα αναφερθεί στους κινδύνους, που διατρέχουν τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα από την εφαρμογή της Συμφωνίας, καθώς επιτρέψαμε στους Σκοπιανούς, με τη “βούλα” της Ελληνικής Δημοκρατίας, να καπηλεύονται την ιστορία μας σε βάρος των ελληνικών προϊόντων, σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, προ διμήνου. Τότε, ένας συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει ένταση, λέγοντας ότι “όλα είναι διασφαλισμένα”. Τελικά, τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο. Επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος επεσήμαναν τα προβλήματα στον κ. Τσίπρα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

oznor

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε συγκεκριμένα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να βοηθηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και να κατοχυρώσουν τα μακεδονικά προϊόντα ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης στην ΕΕ».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ατόπημα του Πρωθυπουργού σε σχέση με το Αεροδρόμιο Μακεδονία, σημειώνοντας:

«Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον αερολιμένα ως “αεροδρόμιο της Μίκρας”, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους Έλληνες. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και δεν είναι αποδεκτά».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς από τον κ. Παπαδάκη σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη και το ενδεχόμενο, ο τελευταίος «να λειτούργησε ως ταμίας», απάντησε:

«Ο κ. Πετσίτης μπαινοβγαίνει από το 2015 στο Μαξίμου, χωρίς να γνωρίζουμε την ιδιότητά του. Δεν μας έχει απαντήσει σε αυτό η Κυβέρνηση. Δημοσιεύματα, δε, τον συνδέουν με τον κ. Λαυρεντιάδη, συσχετίζοντας οφειλές της εταιρείας του τελευταίου προς τη ΔΕΠΑ και κάνοντας λόγο για λογαριασμούς στην Κύπρο. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ρόλο διαδραματίζει ο κ. Πετσίτης. Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε ζητήσει η επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κυρία Άννα Ζαΐρη, να κληθεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/8NjPNcUHeOA

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες