ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δρόμο Γυρτώνης – Μακρυχωρίου

Στην ανακοίνωση – καταγγελία το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας αναφέρει:

Και άλλη ανθρώπινη ζωή θυσιάστηκε στο βωμό των κερδών των επιχειρήσεων.

Μέσα σε 5 ημέρες ακόμα ένας συνάδελφος που δούλευε σε έργα ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Γυρτώνης – Μακρυχωρίου, την Δευτέρα 1 Απριλίου το στις 2 το μεσημέρι θυσίασε τη ζωή του στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των συναδέλφων.

Κανείς δεν μπορεί να μιλά για την κακιά την ώρα ή ακόμη χειρότερα να ρίχνει ευθύνες στο συνάδελφο. Πρόκειται καθαρά για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, που προστίθενται στη μεγάλη λίστα θυσιών της εργατικής τάξης και συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, που η εργοδοσία δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους.

Τα ελλιπή μέτρα προστασίας, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση και στις προηγούμενες, η εντατικοποίηση της δουλειάς, από ήλιο σε ήλιο, είναι καθημερινά φαινόμενα και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους συναδέλφους που παλεύουν για το μεροκάματο της επιβίωσης.

Αυτή την ανάπτυξη θέλουν κυβέρνηση και εργοδοσία, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα».

Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου που χάθηκε.

Καλεί τους συναδέλφους να μην σκύβουν το κεφάλι, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο, να απαιτήσουν την άμεση διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, να διεκδικήσουμε:

·        Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν’ λόγω εταιρεία και σε κάθε χώρο δουλειάς.

  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες. Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και όλα όσα προβλέπονται από τις ΣΣΕ.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες