ΛΑΡΙΣΑ

Τελετή καλωσορίσματος της Άνοιξης από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχονται στα ΚΑΠΗ για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην τρίτη ηλικία και δίνοντας έμφαση στη δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, θέσπισε φέτος για πρώτη φορά μια σειρά δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην πολλαπλή ενασχόλησή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Με στόχο την ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, συγκροτήθηκε θεατρική ομάδα, τμήματα εκμάθησης latin και ευρωπαϊκών χορών καθώς και εργαστήρια καταγραφής της προφορικής ιστορίας και παράδοσης σε συνεργασία με το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Διαγενεακής μάθησης» σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» για όλους τους ενδιαφερόμενους.Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών και λαϊκών χορών με μεγάλη ανταπόκριση.

Οι δράσεις αυτές θα παρουσιασθούν στο ευρύ κοινό, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα.

Επιπλέον στον χώρο υποδοχής της Πινακοθήκης, θα προβάλλεται βίντεο από το πρόγραμμα «The Heritage of Taste».

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γ΄ ΚΑΠΗ, Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.: επικοινωνίας 2410233430. Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός κα. Βάσω Γιαννίκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες