ΛΑΡΙΣΑ

Απεργιακή συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Πρωτομαγιά

Το Δ.Σ του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στην συνεδρίασή του 1/4/2019, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Τετάρτη 1 Μάη 2019 και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να τιμήσει αγωνιστικά την εργατική πρωτομαγιά, στην οποία καλούμε να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, αλλά και οι κοινωνικοί σύμμαχοί μας, οι μικροί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, για να διαδηλώσουμε:

– την αντίθεσή μας στην ταξική εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,

–  στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, που τσακίζουν την ζωή μας,

–  αλλά και την θέλησή μας για δυνάμωμα του ταξικού αγώνα για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων δικών μας αναγκών,

– για την υπεράσπιση του εργατικού, ταξικού χαρακτήρα των συνδικάτων, κόντρα στην προκλητική προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΖΑ), να ευνουχίσουν τα συνδικάτα, μπάζοντας σ’ αυτά, όχι μόνο νόθους στα συνέδρια, αλλά και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων ακόμα και εργοδότες.

Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, γιατί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας σε βάρος όλων των δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να έχει τέλος, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, προκειμένου να καλλιεργεί αυταπάτες και παθητικότητα, για να περνά εύκολα τα αντεργατικά της μέτρα.

Κανένας αντεργατικός αντιλαϊκός νόμος που ψηφίστηκε με τα 3 μνημόνια δεν καταργείται, αντιθέτως μετά τις εκλογές θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δεν θα φέρει βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Και από την άλλη έχουμε επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων (ΝΑΤΟ, Ε.Ε), στην περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου, της Ν/Α Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και σε άλλες περιοχές, που αυξάνουν τους πολέμους και εμπλοκή της Ελλάδας της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια για χάρη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε την πάλη, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 35ωρο, 5θήμερο, για την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της ΕΓΣΣΕ και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας που θα είναι υποχρεωτικές για όλους, την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και των ενώσεων προσώπων, την επαναφορά με νόμο της Κυριακάτικης Αργίας, κατά των πλειστηριασμών λαικών σπιτιών και καταθέσεων, από τράπεζες, δήμους, ΕΦΚΑ, κατά της φοροληστείας, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που δεν αφορούν μόνο τις περικοπές των συντάξεων, αλλά τον ίδιο το χαρακτήρα της Κ.Α, που πάνε να τον καταργήσουν, μετατρέποντάς την σε ιδιωτική υπόθεση και όχι κοινωνική και υποχρεωτική.

Θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν.

Να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις, τα ντρόουνς, να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, να φύγει η χώρα μας απ’ αυτό, με τους εργαζόμενους στην εξουσία.

Να πάψει να η χώρα μας να πληρώνει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, που σημαίνει 4 δις. ευρώ ετησίως.

Παλεύουμε και θα παλέψουμε για να μην υπάρχει καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για την υπεράσπισή τους, χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και την κυβέρνησή της, που και στην περίοδο της ειρήνης την σφάζει, αλλά και την στέλνει στο σφαγείο της στο πόλεμο.

Λέμε όχι στον φασισμό, τον εθνικισμό, τα σωβινισμό και τον αλυτρωτισμό, που καλλιεργούν οι αστοί και τα κόμματά τους, για να εγκλωβίσουν την εργατική τάξη στα συμφέροντα τους.

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), που επιχειρεί να αλλοιώσει τον εργατικό χαρακτήρα των συνδικάτων, μπάζοντας εργοδότες, διευθυντές και νόθους στις γραμμές τους, προκειμένου να καθυποτάξει την εργατική τάξη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Κανένας τίμιος εργάτης και συνδικαλιστής δεν πρέπει να τους το επιτρέψει αυτό, αντίθετα πρέπει να συμβάλει να καθαρίσει η βρωμιά του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού από τα συνδικάτα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες