ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αλλάζει την εικόνα των πόλεων των Τρικάλων και της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα ύψους 18, 3 εκατ. ευρώ

Στη χρηματοδότηση τριάντα τεσσάρων έργων συνολικού προϋπολογισμού 18,3 εκατ. ευρώ για τις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μαζί με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και   το Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, ανακοίνωσε την έγκριση που έδωσε για την ένταξη των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των πόλεων Καρδίτσας και Τρικάλων, που υποβλήθηκαν από τους αντίστοιχους Δήμους στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Πρόκειται για σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα των πόλων της Δυτικής Θεσσαλίας, με ήπιους δρόμους κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους, αστικές αναπλάσεις και παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ. Ακόμη στα έργα συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση και δημιουργία δομών προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων καθώς και η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

«Έργα πνοής που αλλάζουν την εικόνα των δύο πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας. Δέκα πέντε έργα , συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, στην πόλη των Τρικάλων  και δέκα εννέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για νέα έργα που εκσυγχρονίζουν τις πόλεις και εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αυτό είναι το νέο μοντέλο λειτουργίας στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027. Προετοιμάζουμε τις πόλεις προκειμένου να είναι έτοιμες για την ένταξη έργων και στο επόμενο ΕΣΠΑ. Σε άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους των δυο πόλεων προχωράμε για να δώσουμε μια νέα πνοή στις πόλεις μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωράει με τα δυνατότερα και σημαντικότερα έργα για την αστική ανάπτυξη. Περίπου 10 εκατ. ευρώ για δέκα πέντε έργα  με κεντρικό άξονα το ποτάμι των Τρικάλων το Ληθαίο, ανάπλαση κεντρικής πλατείας και πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, είσοδος Καρδίτσης κλπ., ποδηλατόδρομοι, κυκλικοί κόμβοι, έργα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ευπαθών ομάδων. Πρόκειται για έργα που θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια την εικόνα της πόλης των Τρικάλων. Συνεχίζουμε με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για να δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πόλεων μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Είναι μια σημαντική μέρα για τη Δυτική Θεσσαλία και τις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Μια σημαντική παρέμβαση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για την πόλη της Καρδίτσας με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Παρεμβαίνουμε σε όλο τον πολεοδομικό ιστό της Καρδίτσας με αναπλάσεις προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας πιο ελκυστική και λειτουργική.  Παράλληλα προχωράμε σε δράσεις για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων μέσω της ενίσχυσης  των κοινωνικών δομών του Δήμου. Έργα τα οποία στηρίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως το κτίριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Εστία Στέγασης. Ενισχύουμε, ακόμη την επιχειρηματικότητα   και τους νέους επιχειρηματίες. Μετά από καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή πετύχαμε την ένταξη έργων συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες