ΛΑΡΙΣΑ

«Αυτοψία» της Συμφωνίας των Πρεσπών σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο (φωτο)

Το βιβλίο του πρέσβη επί τιμής και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία: Η αυτοψία της δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Ίδρυμα στη Λάρισα, το βράδυ της Δευτέρας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και ο συγγραφέας – αρθρογράφος κ. Άγγελος Πετρουλάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λευτέρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μαλλιάς ανέφερε: «Κάθε κυβέρνηση αποσκοπεί στο να λύσει προβλήματα. Το να μη λύνεις προβλήματα δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά το να λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας καινούρια δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Προσωπικά δε θα συνιστούσα το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για την επίλυση άλλων ζητημάτων και θα το απέκλεια εντελώς από τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει πίσω βαρύ φορτίο, το οποίο είναι ο ασύμμετρος διχασμός μέσα στην Ελλάδα και η αποκοπή της εμπιστοσύνης μεταξύ του απόδημου ελληνισμού, της μεγάλης και ευημερούσας ομογένειας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά και της μητρόπολης. Το ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας που καμία κυβέρνηση πλυν της τωρινής δεν αναγνώρισε θα το βρούμε μπροστά μας. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση φρόντισε όχι μόνο να υπογράψει μια επιζήμια συμφωνία αλλά να δεσμεύσει και τις επόμενες.»

Ο έτερος ομιλητής της εκδήλωσης κ. Χαρακόπουλος τόνισε :«Το πεδίο μάχης θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μάχη για τα μακεδονικά προϊόντα η ταυτότητα των οποίων αμφισβητείται από το γκρίζο καθεστώς της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να θέσει βέτο σε όλα τα κεφάλαια ένταξης της βόρειας γειτονικής μας χώρας στην ΕΕ, έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Χρειάζεται να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερασπιστούν αυτήν την εθνική γραμμή.

Η ΝΔ εξαρχής έδωσε τη μάχη προκειμένου να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών διότι τη θεωρούμε εθνικά επιζήμια. Εκείνο που τώρα οφείλουμε να κάνουμε είναι το πως θα αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειές της».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Μ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες