ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Όλα τα «φώτα» στα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (φωτο-βίντεο)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί με λαμπρό τρόπο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, των υφυπουργών  Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Στρατή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και βουλευτών του νομού η νέα έκθεση συλλογής έργων του αείμνηστου Γιώργου Κατσίγρα στην Πινακοθήκη της Λάρισας.

Η νέα μόνιμη έκθεση που βασίζεται στον πλούτο της δωρεάς Κατσίγρα, υπό τον τίτλο Επανασύνδεση, στηρίζεται σε μια εντελώς νέα μουσειολογική και αρχιτεκτονική μελέτη του χώρου. Αυτό ανέδειξε στην ομιλία της η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για την Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κα Άννυ Ψάρρα, υποδεχόμενοι τους υψηλούς καλεσμένους, καθώς και πλήθος Λαρισαίων που  γέμισαν τους χώρους της Πινακοθήκης.

Στην στενή και ιδιαίτερη σχέση της Πινακοθήκης με το κοινό της Λάρισας ανέδειξε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και στην προσωπικότητα του αείμνηστου δωρητή. «Πήραμε την απόφαση για την μεγάλη αυτή ανανέωση των έργων της μόνιμης συλλογής γιατί κρίναμε πως ήρθε η ώρα, καθώς η Πινακοθήκη της Λάρισας παράγει πλέον πολιτιστικό προϊόν σε όλόκληρη τη χώρα», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο πολιτισμός στην ζωή των πολιτών και στην σημασία του για ολόκληρη την κοινωνία. «Μέσω της τέχνης και του πολιτισμού αναδεικνύεται η ανάγκη συνεργασίας και συνέργειας ανάμεσα στους πολίτες», τόνισε ο ίδιος.

Σον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Στρατής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει στην Επανασύνδεση.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων και του κοινού στους χώρους της έκθεσης

Δείτε σε βίντεο τις ομιλίες:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες