ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κάθειρξη 15 ετών σε 39χρονο από τα Φάρσαλα για αποπλάνηση της 5χρονης ανιψιάς του

Με ποινή κάθειρξης 15 ετών και αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου ένας 39χρονος από τα Φάρσαλα, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικου νεότερου των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Ο 39χρονος κατηγορούταν για αποπλάνηση της 5χρονης τότε ανιψιάς του.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη στο ΜΟΔ Βόλου και η απόφαση ομόφωνη. Μάλιστα το Δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το κακουργιοδικείο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να προστατευθεί ο οικογενειακός βίος της εγκαλούσας (μητέρα του παιδιού) και του εγκαλούμενου (θείος του παιδιού) και να προστατευθεί η προσωπικότητα του ανήλικου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

«Εκδόθηκε πρωτόδικη απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και έπεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, διότι ο κατηγορούμενος έχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση, για να μπορούμε να πούμε κάτι οριστικό και αμετάκλητο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Αθήνας Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

«Θα επιμείνουμε και θα διεκδικήσουμε στο δεύτερο δικαστήριο την καλύτερη ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου και γιατί όχι και την αθώωσή του», πρόσθεσε ο κ. Κατσιβαρδάς.

«Υπάρχουν πολλά τρωτά στη δικογραφία. Εμείς θεωρούμε πως είναι αθώος ο κατηγορούμενος, καθώς υπάρχει μια μορφή ενδοοικογενειακής σύγκρουσης», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες υπεράσπισης και τρεις κατηγορίας. Όπως έγινε γνωστό, κατέθεσε και η παιδοψυχολόγος, που εξέτασε το παιδί. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος ήταν απών και εκπροσωπήθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Να αναφερθεί επίσης ότι ο πατέρας του παιδιού, που είναι διαζευγμένος με τη μητέρα του, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του αδερφού του.

Ο 39χρονος κατηγορείται ότι είχε αποπλανήσει την ηλικίας 5 ετών τότε ανιψιά του κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο κατηγορούμενος δεν είχε προφυλακιστεί και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 39χρονος κατηγορείται ότι χάιδευε την 5χρονη (σήμερα 9 χρόνων), τη θώπευε στα χέρια, στα πόδια και στον λαιμό, ενώ της αφαίρεσε τα ρούχα, εκμεταλλευόμενος την απουσία των συγγενών του από το σπίτι. Πρόκειται για τον αδελφό του συζύγου της μητέρας της 5χρονης. Τα όσα φέρεται να έκανε ο 39χρονος, μαρτύρησε στη μητέρα του η 5χρονη τότε.

Πηγή: e-thessalia.gr (φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες