ΛΑΡΙΣΑ

Επιστημονική εκδήλωση για την πρόληψη υγιούς εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο στέκι του Δ’ ΚΑΠΗ Λάρισας

Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο στέκι του Δ’ ΚΑΠΗ Λάρισας επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Η επίδραση του στρες στην εγκεφαλική λειτουργία και τεχνικές διαχείρισης». Την εκδήλωση άνοιξε η κοινωνική λειτουργός κ. Κωστοπούλου Δήμητρα με χαιρετισμό, επισημαίνοντας την σημαντικότητα της  διεπιστημονικής  συνεργασίας με την Ε.Ε.Ν.Α.Λ. στοχεύοντας στην ποιότητα του νοητικού επιπέδου των ηλικιωμένων.

Ακολούθησε από την πρόεδρο της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. κ. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή ενημέρωση για το έργο της εταιρείας, παρουσιάζοντας παράλληλα την πληθώρα παραμέτρων που επηρεάζουν την νοητική υγεία κάθε ατόμου αδιακρίτως ηλικίας.

Στη συνέχεια μίλησε η προσκεκλημένη κ. Ιωάννα Παπαθανασίου Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής του Γενικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κ. Παπαθανασίου ανέλυσε λεπτομερώς την επίδραση του στρες στην εγκεφαλική λειτουργία, καθώς και την πληθώρα δυσλειτουργιών που προκαλούνται σε πνευματικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Επίσης με πολύ γλαφυρότητα παρουσίασε πολλές τεχνικές για την διαχείριση του στρες. Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με το ακροατήριο όπου δόθηκαν απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματά τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίδειξη ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης από τις εθελόντριες και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. κ. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή και κ. Μαρία Ραΐλη στις οποίες συμμετείχαν όλοι παρευρισκόμενοι.

Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τα μέλη της Εταιρείας, και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν εθελοντές της Ε.Ε.Ν.Α.Λ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες