ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τοπική ιστορία με χρώματα και παραμύθια από τα Αρχεία ν. Λάρισας

Συνεχίζεται ο μαθητικός διαγωνισμός των Αρχείων νομού Λάρισας «Τα Αρχεία διηγούνται και ζωγραφίζουν». Εξήντα «Τεκμήρια του μήνα» θα γίνουν η έμπνευση μιας ιστορίας ή μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας για τους μαθητές του νομού. Θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας  http://gak.lar.sch.gr/ και στη σελίδα στο facebook «Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λάρισας».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα τοπικής ιστορίας  και τη γνωριμία με την υπηρεσία, προκηρύξαμε φέτος  μαθητικό διαγωνισμό και είμαστε τυχεροί που μετά την συνεργασία μας με την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και τον ΟΚΑΝΑ, μπορούμε να προσφέρουμε μαθήματα ζωγραφικής και δημιουργικής γραφής στους πρώτους νικητές!

Το υλικό που συγκεντρώνεται από υπηρεσίες και φορείς του νομού παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και ενδιαφέρον. Είναι συμβόλαια, δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τιμολόγια και φωτογραφίες μαθητικών επιδείξεων! Καλούμε τους μαθητές να δράσουν ως ερευνητές, να ανακαλύψουν ένα τεκμήριο που θα τους εντυπωσιάσει και στη συνέχεια  να μας το παρουσιάσουν εικαστικά ή αφηγηματικά.

Επομένως, πριν τις διακοπές του Πάσχα, μην ξεχάσετε να μας στείλετε τις συμμετοχές σας! Περιμένουμε και άλλες ιστορίες και εικόνες εμπνευσμένες από την τοπική μας ιστορία!

Η πρόσκληση του διαγωνισμού με τις οδηγίες συμμετοχής μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail@gak.lar.sch ή στο 2410 281425 για διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες