ΛΑΡΙΣΑ

Μαρία Γαλλιού: Δεν μπορεί το κράτος να είναι «συνέταιρος» των επιχειρήσεων

«Η επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας ξεκινάει από την στήριξη των παραγωγικών της δυνάμεων, των ανθρώπων της. Αποτελεί βαθιά μου πίστη ότι το νοικοκύρεμα ξεκινά απ’ εμάς». Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε χθες βράδυ, δεκάδες στελέχη του εμπορικού κόσμου, της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών δυνάμεων του νομού, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Μαρία Γαλλιού, σε δείπνο που παρέθεσε δίπλα στο σπίτι της.

«Τα τελευταία χρόνια απουσιάζει με τρόπο επικίνδυνο κάθε πολιτική για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της εμπορικής ταυτότητας των ελληνικών προϊόντων κάτι που φυσικά έχει αντίκτυπο και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πορεία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σταθερά καθοδική, το τεράστιο δημόσιο χρέος είναι βαρίδι που τις οδηγεί στον πάτο, ενώ η… ευαγγελιζόμενη επιστροφή στην κανονικότητα απέχει παρασάγγας για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι σταθερά τα τελευταία χρόνια έχουν δει το κράτος να γίνεται συνεταίρος και να έχει μερτικό από τα γλίσχρα κέρδη τους», υποστήριξε η κα Γαλλιού.

«Οι Έλληνες έμποροι και επιχειρηματίες έχουν αποδείξει πολλάκις πως όταν τους δίνεται η δυνατότητα μπορούν να μεγαλουργήσουν. Μπορούν να προσδώσουν την υπεραξία και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος που τόσο έχει στοχοποιηθεί είναι αυτός που θα κάνει τις απαραίτητες παραγωγικές επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Η αλήθεια είναι πως οι έμποροι και οι επιχειρηματίες έχουν δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα, πρέπει να βρεθεί όμως η φόρμουλα να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αρκεί να τους επιτραπεί. Εχουν τον τρόπο, έχουν την τεχνογνωσία, αυτό που τους λείπει είναι το φιλικό περιβάλλον», κατέληξε η υποψήφια βουλευτής.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες