ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την στάση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Δ.Σ. για το θέμα του Ιπποκράτη

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ότι αφορά του ζήτημα της συνοικίας Ιπποκράτη για την στάση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Δ.Σ., ισχυριζόμενη ότι αρνήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να δώσουν το λόγο στις παρατάξεις για να τοποθετηθούν στο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας. Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε στο Λαρισαϊκό λαό την στάση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάχου, ο οποίος προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τον δήμαρχο αρνήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να δώσουν το λόγο στις παρατάξεις για να τοποθετηθούν στο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας Ιπποκράτη για την κατασκευή πλατειών και πολιτιστικού κέντρου.

Σε πλήρη αμηχανία πρόεδρος και δημοτική αρχή από το «στρίμωγμα» των κατοίκων, βάφτισαν το αίτημα για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης που έφεραν οι κάτοικοι σε «ερώτηση», και μάλιστα επικαλούμενος ο κ. Τάχος τον κανονισμό, άραγε ποιον; αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης για να τοποθετηθεί για το θέμα, πράγμα που ζητούσαν οι κάτοικοι και οι φορείς της συνοικίας με την τοποθέτησή τους. Η χθεσινή συμπεριφορά του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, αρνείται να διευκολύνει τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις, βάζοντας συνεδριάσεις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ αρνείται να πάρει μέτρα διευκόλυνσης σε δημοτικούς συμβούλους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης από το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της δημοτικής αρχής και του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύουν τα φούμαρα που πουλούσαν  προεκλογικά το 2014, ότι δήθεν θα άλλαζαν και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, θα διευκόλυναν τη συμμετοχή των πολιτών κτλ. Τα ίδια πάνω κάτω γίνονται όλο αυτό το 5χονο και στις συνεδριάσεις τον άλλων νομικών προσώπων του δήμου (Πινακοθήκη, ΔΕΥΑΛ κτλ), όπου οι «δημοτικοί άρχοντες» με τις έμμισθες θεσούλες, αρνούνταν να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους για να διευκολύνουν την παρακολούθηση των συνεδριάσεων των εργαζόμενων εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και των δημοτικών μας συμβούλων στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Προφανώς και δεν αντέχει τον αντίλογο και τον έλεγχο η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη. Τη στάση τους αυτή την καταγγείλαμε πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα. Να είναι σίγουροι πάντως πως με το χθεσινό δεν την γλίτωσαν και το θέμα των κοινόχρηστων χώρων του Ιπποκράτη θα έρθει κανονικά για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες