ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταγγέλλει την φραστική επίθεση προϊστάμενου της ΕΡΤ Πάτρας σε βάρος μέλους μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), ζητεί την άμεση παρέμβαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ  και όλων των εποπτικών οργάνων μετά τα όσα απίστευτα και πρωτόγνωρα διαδραματίστηκαν από τον προϊστάμενοτου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ Πάτρας, σε βάρος της συναδέλφου και μέλους της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Νίκης Παπαδούλα.

Η συνάδελφοςδέχθηκεφραστική επίθεση από τονσυγκεκριμένοπροϊστάμενο, όπως η ίδια μας ενημέρωσε και έχει καταγγείλει σε Αστυνομικό Τμήμα που έχει καταγράψει το συμβάν.

Αυτήκοος μάρτυρας της έντασης και των όσωνακατάληπτων έλεγε ο προϊστάμενος της ΕΡΤ Πάτρας, ήταν μέσω τηλεφώνου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ο οποίοςενημερωνόταν για τα όσα διαδραματιζότανστο χώρο από τη συνάδελφο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ αναζητήθηκε ο συγκεκριμένοςπροϊστάμενοςαπό τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ο οποίος ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του, αυτό δεν έγινε ποτέ αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες.

Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες πριν τη λεκτική επίθεση, η συνάδελφος είχε νοσηλευτείστο Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου που διαμένει, μετά από ανάρμοστη τηλεφωνική απάντηση του εν λόγω προϊσταμένου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε θεωρεί το περιστατικό πολύ σοβαρό, το οποίο πληγώνει ανεπανόρθωτα την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κλίμα τρομοκρατίας σε κανέναν χώρο εργασίας και θα προστατέψουμε με όλους τους νομικά κατοχυρωμένους τρόπους που προβλέπονται, τόσο τα μέλη μας, όσο και τους συναδέλφους δημοσιογράφους, που αντιμετωπίζουν σε αντίστοιχες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές.

Ζητούμε από την ΠΟΕΣΥ και από τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκδηλώνονται αρκετά φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας «προϊσταμένων» της ΕΡΤ προς συναδέλφους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες