ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Όχι μία, αλλά ίσως και δεύτερη πλατεία στην συνοικία Ιπποκράτη υποσχέθηκε ο Καλογιάννης

Η κατασκευή πλατείας, Πολιτιστικού Κέντρου και Παιδικής Χαράς, μονοπώλησε στα εκτός ημερησίας θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς στην αίθουσα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων-κάτοικοι της συνοικίας.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν ψήφισμα στο Δ.Σ. με αίτημα κυρίως την κατασκευή πλατείας, κάτι που ζητάνε όπως υποστήριξαν τα τελευταία 30 χρόνια, και το μόνο που παίρνουν από τους εκάστοτε δημάρχους της Λάρισας, είναι υποσχέσεις.

Ζήτησαν λοιπόν δέσμευση τόσο από τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, όσο και από τους υπόλοιπους επικεφαλής που είναι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός τους κ. Γεώργιος Καρπέτας τόνισε: «Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ούτε επιλεκτική μνήμη. Οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι (Τζανακούλης-Καλογιάννης) μας υποσχέθηκαν πλατεία και πλατεία δεν είδαμε. Αυτό το ψήφισμα το έχουν υπογράψει 2.000 κάτοικοι του Ιπποκράτη και την επόμενη φορά αν δεν πάρουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση και δέσμευση, θα έρθουμε όλοι μαζί στο Δ.Σ. για να διεκδικήσουμε το αίτημά μας. Για μας το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο θέμα, είναι κριτήριο ψήφου».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάνης απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων του Ιπποκράτη, τόνισε: «Επί 30 χρόνια δεν έχει πλατεία ο Ιπποκράτης διότι δεν υπήρχαν κοινόχρηστοι χώροι και δεν είχε εξασφαλιστεί κάποια απαλλοτρίωση για να εξασφαλιστεί ο χώρος. Ναι, δεν το αποφασίσαμε μέσα στην θητεία μας, διότι τα πολεοδομικά τραβάνε ως γνωστόν χρόνια και η γραφειοκρατία μας πάει πίσω. Συζητάμε όμως με ενδιαφερόμενους έναν χρόνο τώρα και επιτέλους υπάρχει κατάληξη. Συμφωνήσαμε με ιδιώτες ότι υπάρχει μια έκταση 5 στρεμμάτων και θα δοθεί αποζημίωση 1 εκ. και 80.000 ευρώ μέσα από το Πράσινο Ταμείο. Ελπίζουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να αρχίσει ο σχεδιασμός. Στην επόμενη θητεία, ο Ιπποκράτης θα έχει μία πλατεία και ίσως και δεύτερη».

ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ερώτηση στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη έκανε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου σχετικά με τα κολονάκια που θα τοποθετηθούν στους πεζοδρόμους και τι θα συμβεί με τους μόνιμους κατοίκους που δεν θα έχουν πρόσβαση στις πολυκατοικίες τους, διότι όπως τόνισε η ίδια δέχτηκε παράπονα από κατοίκους του κέντρου που ανησυχούν.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από τους κατοίκους, διότι όλα θα αντιμετωπιστούν και όποιος κάτοικος χρειάζεται άδεια από τον δήμο θα την έχει για να αποκτήσει πρόσβαση με το αυτοκίνητό του είτε με την μορφή κάρτας είτε μέσω αναγνώρισης (ίσως ηλεκτρονικά) της πινακίδας. «Θα βρούμε σίγουρα λύση να μην ανησυχούν οι συμπολίτες μας», συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης. Τέλος για το θέμα του πάρκινγκ στην Μ. Αλεξάνδρου (αυτοκίνητα μπαίνουν παράνομα για να το προσεγγίσουν) σημείωσε πως: «Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου και θα βρεθεί σύντομα λύση και γι’ αυτό».

Σε ερώτηση επίσης, της κ. Καραλαριώτου για το τι συμβαίνει με μια συγκεκριμένη βάρδια στο Αμαξοστάσιο (η βάρδια 9-11), καθώς δέχτηκε καταγγελίες ότι δεν υπάρχει επιστάτης και πως δεν είναι νόμιμη, ο κ. Αλέξανδρος Μπατζιανούλης (αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος) έδωσε απαντήσεις, τονίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα και πως δεν ευσταθούν οι καταγγελίες, καθώς υπάρχει και επιστάτης.

Τέλος, ερώτηση για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του 4ου ΕΠΑΛ έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Αγορίτσας απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Γιώργο Σούλτη, και την μετεγκατάστασή του στην παλιά Ακαδημία, με τον τελευταίο να απαντά πως έχουν γίνει όλες οι σχετικές συσκέψεις και βρίσκεται …καθ οδόν η μελέτη για δημοπράτηση.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες