ΛΑΡΙΣΑ

Κασίδας: Κάντε τους να τρομάξουν με το κόκκινο που θα βγαίνει από την κάλπη, να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Αγιάς έγινε την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην “Χρυσαλλίδα” της Αγιάς.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κασίδας, σημείωσε τα εξής: “Λιγότερο από δύο μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη για Τοπικές, Περιφερειακές  εκλογές και Ευρωεκλογές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον χαρακτήρα τους και την αντιπαράθεση που θα υπάρξει.

Ο χαρακτήρας τους είναι συνολικός και η αντιπαράθεση ενιαία διότι συνολική και ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, το βιοτικό μας επίπεδο, τα δικαιώματά μας.

Η επίθεση εκδηλώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κυβέρνηση και τα κόμματα που εναλλάσσονται σε αυτή, την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν να μας πείσουν ότι τα τοπικά προβλήματα είναι κάτι ξεχωριστό από τα γενικά προβλήματα, ότι οι τοπικές εκλογές είναι απλά επιλογή κατάλληλων προσώπων, η πλούσια πείρα που αποκτήσαμε από τις εναλλαγές προσώπων και παρατάξεων στις διοικήσεις δήμων και περιφερειών δείχνει ξεκάθαρα το αντίθετο. Η πολιτική που ασκήθηκε και ασκείται από όλους αυτούς είναι μία συνεχής επίθεση ενάντια στα συμφέροντά μας ταυτόχρονα με την επίθεση των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.  Το τραίνο τους κινείται με σταθερότητα και συνέπεια πάνω στις ράγες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Αταλάντευτα παλεύουμε ενάντια σε αυτή την επίθεση, διεκδικούμε σήμερα ανάσες για τον λαό ώστε να ανέβει το ηθικό του, να απορρίψει την λογική των μειωμένων απαιτήσεων, να γίνει διεκδικητικός ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την συνολική ρήξη και ανατροπή. Για να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του ελέγχοντας τα κλειδιά της οικονομίας σε ένα καθεστώς λαϊκής εξουσίας

με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό-περιφερειακό σχεδιασμό βασισμένο στην ανάγκη ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του.

Πρόκειται λοιπόν για σύγκρουση δύο αντίθετων γραμμών. Η μία έχει σκοπό την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση το τσάκισμα των λαϊκών συμφερόντων. Εκφράζεται τόσο από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου με την υποστήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές “δημοκρατικές” δυνάμεις όσο και από τα άλλα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και λοιπών του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές τους να ονομάσουν τα ψηφοδέλτιά τους “ανεξάρτητα” κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν.  Σε αντίθεση με όλους αυτούς υπάρχει η γραμμή που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση σε τοπικό επίπεδο και το ΚΚΕ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στις πολιτικές και τα σχέδιά τους.

Πως εκδηλώνεται αυτή ο επίθεση στον λαό και μέσα από τον δήμο μας και πως την αντιπαλεύουμε;

– Με επίθεση σε μισθούς, μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Είναι ιστορικός ο ρόλος των δήμων και του δήμου Αγιάς για την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας, της ημιαπασχόλησης, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Εκβιάζουν και υποτάσσουν τον λαό και την νεολαία σε μειωμένες απαιτήσεις και χαμοζωή πατώντας πάνω στις ανάγκες τους για επιβίωση. Παράλληλα, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, προσπαθούν να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία ασκώντας πιέσεις και εκβιασμούς. Αντιπαλεύουμε σταθερά αυτές τις εργασιακές σχέσεις και τις καταγγέλλουμε. Διεκδικούμε σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους και επάνδρωση των υπηρεσιών με προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού το οποίο λείπει.

– Ελαχιστοποίηση έως μηδενισμός δαπανών για κοινωνική πρόνοια, δημόσια παιδεία και υγεία. Ο δήμος Αγιάς συμβάλει στην στρατηγική Ε.Ε. και των κυβερνήσεων του κεφάλαιου μη διεκδικώντας

χρηματοδοτήσεις για αυτές τις απαραίτητες λαϊκές ανάγκες οδηγώντας σε κλείσιμο σχολικών μονάδων, την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας, την περιθωριοποίηση των ευάλωτων λαϊκών οικογενειών. Δεν διεκδικεί κρατικές χρηματοδοτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο βασιζόμενος για την  εκ περιτροπής λειτουργία του στις δωρεές επιχειρηματιών που τα παίρνουν πίσω πολλαπλάσια από τις κρατικές επιχορηγήσεις. Αντιπαλέψαμε με διάφορες μορφές αγώνα αυτές τις πολιτικές, πετύχαμε μαζί με τον αγώνα μαθητών και γονέων την αναβολή κλεισίματος του ΕΠΑΛ.

Δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση του δήμαρχου στο δημοτικό συμβούλιο ότι αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη το κλείσιμο σχολείων αφού έχουμε μείωση μαθητών ! Άλλη μια απόδειξη αποδοχής και υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών.

– Μη διεκδίκηση χρηματοδότησης υποδομών για αντιπλημμυρική-αντισεισμική-αντιπυρική προστασία. Πολλές περιοχές του δήμου έχουν πληγεί από έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Όταν καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος-απόφασης με την οποία αποκαλύπταμε τους υπεύθυνους αυτών των καταστροφών και διεκδικούσαμε κρατικές χρηματοδοτήσεις και ενιαίο σχεδιασμό για υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων  την καταψήφισαν. Οι  όποιες χρηματοδοτήσεις δίνονται είναι πιο πολύ στην κατεύθυνση αποζημιώσεων ζημιών, αποσπασματικές και ελλιπείς. Αν λόγω έλλειψης σχεδιασμένης – ενιαίας αντιπλημμυρικής  προστασίας προκύψουν απώλειες ζωής τι θα αποζημιώσουν ; Τον Σεπτέμβρη του 2018 σε παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο θέσαμε ζήτημα στατικών ελέγχων και αντισεισμικής προστασίας δημόσιων κτηρίων και σχολείων. Ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει και όλα είναι καλά. Το ψέμα τους όμως “έχει κοντά πόδια” όπως λέει και ο λαός. Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε αργότερα και επιχειρηματολογούσαν υπέρ της ανέγερσης νέου δημαρχείου στη θέση της “παλιάς αγοράς” ο υπεύθυνος για την εισήγηση και μηχανικός στο επάγγελμα δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας χαρακτήριζε αυτά τα κτήρια ετοιμόρροπα και επικίνδυνα ! Είναι κτήρια στα οποία υπάρχουν εργαζόμενοι του δήμου και πολλοί κάτοικοι τα επισκέπτονται.

– Μη εκτέλεση έργων και δημιουργία υποδομών αναγκαίων για την εξασφάλιση του εισοδήματος και την ποιότητα ζωής των λαϊκών οικογενειών. Παρ’ ότι είμαστε αγροτική περιοχή οι προβλέψεις του δήμου για αγροτική οδοποιία στον προϋπολογισμό, απαραίτητη υποδομή για την αγροτική παραγωγή είναι αστείες. Η μη σωστή λειτουργία του συστήματος  αντιχαλαζικής προστασίας, η μη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για εκσυγχρονισμό του θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη των φτωχο -μεσαίων αγροτών καθώς είναι εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα που καταστρέφουν την παραγωγή. Διεκδικούμε μαζί με τους Αγροτικούς Σύλλογους της περιοχής την επιδότηση κατά 100% της εγκατάστασης συστήματος με δίχτυα για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση και προκαταβολή. Να δοθεί επιδοτούμενο πετρέλαιο και ρεύμα στους φτωχούς αγρότες.

Η μη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων. Παλεύουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις για δημιουργία τέτοιων χώρων. Ταυτόχρονα παλεύουμε για την δημιουργία και  συντήρηση χώρων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών δράσεων.

– Καταγγέλλουμε την παραχώρηση δημοσίων – δημοτικών εκτάσεων σε επιχειρηματικό όμιλο η οποία προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας ανεβάζοντας το κόστος ζωής των λαϊκών οικογενειών, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και στο περιβάλλον. Ο δήμος σαν τμήμα του αστικού κράτους στην υπηρεσία των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων !

Η υπολειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, με την έλλειψη προσωπικού, τον ασυντήρητο στόλο

οχημάτων και την ιδιωτικοποίηση αυτής σε περιοχές του δήμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει σαν κατεύθυνση δεν διεκδικούμε από την κυβέρνηση ώστε να έχει την ευχέρεια να δημιουργεί ταμειακά διαθέσιμα για την επιχορήγηση, φοροαπαλλαγή, δημιουργία νέων ευκαιριών πλούτου των επιχειρηματικών ομίλων. Όσον αφορά τους κινδύνους  στους οποίους εκθέτει την υγεία του λαού αυτή η πολιτική θεωρούνται παράπλευρες απώλειες.

– Ο φορομπηχτικός χαρακτήρας του δήμου με την έννοια της ανταποδοτικότητας αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν αβάσταχτα δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης, νεκροταφείων κλπ.

Στην ουσία λυγίζει οικονομικά φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους αναγκάζοντας τους να πληρώνουν για δεύτερη και τρίτη φορά υπηρεσίες που έπρεπε να χρηματοδοτεί το κεντρικό κράτος με την υψηλή φορολογία που επιβάλει στις λαϊκές οικογένειες μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων και χαράτσια. Έτσι λυγίζουν και τους αυτοαπασχολούμενους  και τους φτωχούς αγρότες που χτυπημένοι από την ασυδοσία υπερκαταστημάτων, μεγαλεμπόρων και μεγαλοεισαγωγέων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα επαγγέλματα τους.  Ο δήμος στην υπηρεσία των κατευθύνσεων Ε.Ε.-Κυβερνήσεων-Πλουτοκρατίας για συγκέντρωση γης και οικονομικών δραστηριοτήτων στα χέρια των λίγων.

Δεν διεκδικούν κρατικές χρηματοδοτήσεις για τις υπηρεσίες και τις φορτώνουν εκ νέου στον λαό.

Ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν μπορεί γιατί πτώχευσε όταν την ίδια στιγμή, το ίδιο κράτος χαρίζει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς όμιλους  σαν επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές, χαριστικές πράξεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις

Δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια πολιτικοί υπηρέτες των μονοπωλίων !

 

Η σημερινή παρουσίαση το κορμού του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί κάλεσμα αντεπίθεσης της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Αντεπίθεση

για ανάκτηση των απωλειών, για να πάει ο λαός ανάσες που θα τονώσουν το ηθικό του, να γίνει πιο

διεκδικητικός, να μην συμβιβαστεί με την λογική των μειωμένων απαιτήσεων, της ανακύκλωσης φτώχειας και ανεργίας. Να αντισταθούμε στις πιέσεις που θα ασκήσουν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Να ανοίξουμε τον δρόμο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ριζική ανατροπή, για μια νέα οικονομική και κοινωνική οργάνωση όπου ο λαός θα έχει την εξουσία και θα ορίζει την ζωή του.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στην νεολαία των λαϊκών οικογενειών να πει όχι στην χαμοζωή για την οποία την έχουν ταγμένη, να μην εκφράσει την δυσαρέσκεια της με αποχή αλλά με τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στις τοπικές εκλογές και το σφυροδρέπανο στις ευρωεκλογές !

Κάντε τους να τρομάξουν με το κόκκινο που θα βγαίνει από την κάλπη, να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις