ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών του Δήμου Λαρισαίων και η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το  Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και την Διεύθυνση Α/θμιας  Εκπαίδευσης Λάρισας   διοργανώνουν για 14η χρονιά, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».

Σκοπός του προγράμματος, που απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα θα επισκέπτονται το χώρο των βιβλιοθηκών και θα μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας, τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2018 σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων στην εκδήλωση της GreekIbby, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βραβείο σε δήμο στον οποίο λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών για το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Αγγελική Δαρλάση, Διατσέντα Παρίση, Παναγιώτα Πλησή, Γλυκερία Γκρέκου, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Παρασκευή Μαμμουρά, Εύη Γίτσα, Ιωάννης Μπάγιος, Βαγγέλης Κολώνας, Λίνα Μουσιώνη, Μπέττυ Σαϊας-Μαγρίζου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 5 Απριλίου στην Αίθουσα Παιδικής Λογοτεχνίας “Μιχάλης Γρηγοριάδης” στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στις Βιβλιοθήκες των Πολιτιστικών  Κέντρων Αγ. Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου, στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά”-Χαραυγή και στη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης  – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί ειδική εκπαιδευτική δράση την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 5.00μ.μ. – 8.00μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και διάδραση στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των περαστικών και την διάχυση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος την Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 7:00μ.μ. από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου η οποία θα δραματοποιήσει το νέο βιβλίο της “Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική “. Στην εκδήλωση συμμετέχει μια πλειάδα ξεχωριστών συντελεστών.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr,

Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις