ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι δηλώσεις των Λαρισαίων επισήμων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με πολλαπλά μηνύματα ήταν οι δηλώσεις των επισήμων με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Λάρισα.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Η διπλή γιορτή της επανάστασης και του Ευαγγελισμού συμβολίζει τους άρρηκτου δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας . Η εκκλησία στην μακρά περίοδο της δουλείας διατήρησε την ελληνική συνείδηση και συνέβαλε στην εθνική αφύπνιση. Σήμερα όμως μερικοί προβάλλουν το αφήγημα της εθνικής ασυνέχειας».

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγγενά σημείωσε πως «ο πατριωτισμός και η αγάπη για την πατρίδα είναι ένα συναίσθημα βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του καθενός. Για μένα πατριωτισμός και αγάπη για την πατρίδα είναι να μην την κλέβουμε».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας είπε μεταξύ άλλων πως «μετά από τις προσπάθειες ηρώων αφανών και επιφανών έρχονται οι κυβερνώντες και μας λένε πως η Μακεδονία η ξακουστή είναι η Μακεδονία των γειτόνων. Συνέπεια αυτών είναι να γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά η παρέλαση χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας δήλωσε πως «Σήμερα γιορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία . Η γιορτή αυτή μας θυμίζει πως ο ελληνισμός κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες μπορεί να κάνει θαύματα και ταυτόχρονα μας θυμίζει πως ο διχασμός ο θυμός και ο εμφύλιος ακολουθεί αυτή τη χώρα από τη γέννησή της».

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε: «Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει  τις  αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό  στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να  τιμούμε  όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.

Με το παράδειγμα τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται και ότι οι  αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών  ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας.

Σήμερα, οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε είναι διαφορετικοί. Όμως το όραμα και η  στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης παραμένουν  σταθεροί και αμετακίνητοι:  Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια διεθνής γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου.

Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δικαιούνται να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία αξιοκρατίας και  ευκαιριών για εργασία».

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, υπογράμμισε πως «Πέρα από τις μνήμες τις οποίες να διατηρούμε ζωντανές, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία στο σήμερα είναι τα συμπεράσματα και όλα όσα έγιναν στο παρελθόν να είναι οδηγός μας για το μέλλον της πατρίδας μας. Ομόνοια και ενότητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες