ΛΑΡΙΣΑ

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ και στη μικρού μήκους ταινία από το Ε.Α.Π

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές στο Παράρτημα Λάρισας ( Ηρώων Πολυτεχνείου 211), με πλούσιο πρόγραμμα και εκλεκτούς καλεσμένους. Στα πλαίσια της ανοικτότητας και της επιθυμίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου να ανοίξει με τους φοιτητές και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας ένα διάλογο που αφορά κυρίως ανθρωπιστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολών, ταινιών ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους από την ελληνική κινηματογραφία, με εισηγήσεις, σχολιασμό, και συζήτηση με το κοινό.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 20.30, παρουσιάζεται η ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Της Πατρίδας μου η Σημαία», με συμμετοχή και συζήτηση του ίδιου του σκηνοθέτη. Σχόλιο – Ανάλυση θα κάνει ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ε.Α.Π κ. Βασίλης Καρδάσης.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 21.00, προβάλλεται η ταινία «Ευρώπη τοόνειρο», των Αννέτας Παπαθανασίου και Άγγελου Κοβότσου. Οι σκηνοθέτες της ταινίας θα μας σχολιάσουν τη σύγχρονη οπτική του μεταναστευτικού ζητήματος, όπως το κατέγραψαν οι ίδιοι μέσα από τα μάτια τριών εφήβων. Την ταινία θα αναλύσει η διδάσκουσα κινηματογράφου του Ε.Α.Π, κα. Ιωάννα Αθανασάτου.

Πέμπτη 4 Απριλίου και Παρασκευή 5 Απριλίου20.30,Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει….στη Λάρισα. Παρουσιάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους από τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας, με καλεσμένους τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Αντώνη Παπαδόπουλο και βραβευμένους μικρομηκάδες σκηνοθέτες.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο τοπικός Σύλλογος Φοιτητών – Αποφοίτων του Ελληνικού Πολιτισμού ( Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις