ΛΑΡΙΣΑ

Σεμινάριο για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του  Δήμου  Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, στα πλαίσια του πρότυπου παιδαγωγικού προγράμματος OPEN SYSTEM, που εφαρμόζεται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποίησαν για τις παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με θέμα: «Βασικές αρχές και στόχοι του προγράμματος, Μια μέρα στον Παιδικό Σταθμό με το πρόγραμμα Open System».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ με εισηγητή και βασικό εμψυχωτή τον κ. Λάκη Κουρετζή επίτιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παιδαγωγοί είχαν τη δυνατότητα να γίνουν και οι ίδιες παιδιά, να ενεργοποιήσουν το σώμα τους με παιχνίδια, να εμβαθύνουν  την παιδαγωγική ερμηνεία του προγράμματος, που απευθύνεται περισσότερο στον αισθητικό – αισθητηριακό παράγοντα, παρά στο νοηματικό – γνωσιολογικό και να κατανοήσουν ότι είναι ένας χώρος έκφρασης και δημιουργίας αισθητικής και κοινωνικής αγωγής και προπαρασκευής για τη μαθητοποίηση του παιδιού, όπου η παιδαγωγός λειτουργεί ενθαρρυντικά ικανοποιώντας τα θέλω του και και παρακινώντας το για τη συμμετοχή του στα διάφορα εργαστήρια.

Το Β΄μέρος περιελάμβανε παρουσίαση εργαστηρίων εικαστικών, μάσκας,

γιγαντοκούκλας, προπαιδείας-ηχογόνα όργανα με τη βοήθεια εμψυχωτών της Ομάδας Έκφραση.

Στο τέλος παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια κατασκευές που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια με μικρά δρώμενα από ομάδες των συμμετεχόντων παιδαγωγών.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, που επισήμανε ότι , προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, αποτελεί η υποστήριξητου προσωπικού των Παιδικών Σταθμών με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας τους σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες