ΛΑΡΙΣΑ

Σε 5ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Λάρισας περιόδευσε ο υπ. δήμαρχος Πέτρος Κρίκης

Σε 5ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Λάρισας περιόδευσε σήμερα Πέμπτη 21 Μάρτη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Κρίκη Πέτρο, αποτελούμενο από τους υποψήφιους με τον συνδυασμό σε περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμο Λάρισας, Μπίκα Χρήστο, δημοτικό σύμβουλο δήμου Τεμπών, Παζιάνα Γιώργο, δημοτικό σύμβουλο Λάρισας, Παναγιώτου Γιάννη, Παπαδούλη Γιώργο και Γερασάκη Δημήτρη εκπαιδευτικό στο 5ο Λύκειο.

Κατά την σύντομη παρέμβαση του στους συλλόγους των εκπαιδευτικών των δυο σχολείων, ο υπ. δήμαρχος Κρίκης Πέτρος ανέδειξε την ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, τους νόμους που ψήφισαν στη βουλή και είναι υπεύθυνοι για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, όπως και προσήλωση όλων των άλλων συνδυασμών που κατεβαίνουν στο δήμο Λάρισας και την περιφέρεια Θεσσαλίας,  πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, στις Ευρωενωσιακές επιταγές, στις οδηγίες που στο επίκεντρο τους έχουν την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Έτσι μια σειρά από προβλήματα που εντοπίζονται και σ’ αυτά τα σχολεία, όπως η έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας και αντισεισμικού ελέγχου, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, σε αίθουσες διδασκαλίας και γυμναστικής, έχουν ως αιτία τα παραπάνω. Βέβαια ευθύνες έχουν και οι τοπικές αρχές, ο δήμος και η περιφέρεια, όπου δεν προτάσσουν αυτά τα έργα αλλά αξιοποιούν το ΕΣΠΑ μονάχα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι’ αυτό τέτοια έργα δεν αποτελούν το επίκεντρο των παρεμβάσεων της παρούσας δημοτικής αρχής Λάρισας και χρονίζουν, όπως πχ. η κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας που λείπουν στο 8ο γυμνάσιο, η κατασκευή γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η αλλαγή των θερμοσυσσωρευτών που είναι σάπια και έχουν διαρροές, κτλ. Προβλήματα που έχουν την αφετηρία τους στις πολιτικές κατευθύνσεις που εκπορεύονται από την Ε.Ε., την κυβέρνηση και που εξειδικεύονται στους δήμους και τις περιφέρεις. Και κατέληξε λέγοντας ότι «να γιατί λέμε ότι δεν υπάρχει τοπικό πρόβλημα που να μην συνδέεται με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, να γιατί ζητάμε να πάτε στην κάλπη με ενιαίο κριτήριο τον Μάη, γιατί και η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία.

Γι’ αυτό εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από κάλπικα προσωπεία, δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, δήθεν «αυτοδιοικητικές» κινήσεις, εμείς το λέμε δυνατά και καθαρά, ΚΚΕ ισχυρό σε όλες τις κάλπες, ισχυρό στο δήμο Λάρισας και σε όλους του δήμους της χώρας, ισχυρό στην περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρωβουλή και στο κοινοβούλιο όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Για εμάς η λύση αυτών των προβλημάτων θα βρίσκεται στο επίκεντρο και μετά τις εκλογές, είτε είμαστε δημοτική αρχή είτε αντιπολίτευση. Γιατί ο λαός της πόλης χρειάζεται σήμερα μια δημοτική αρχή που δεν θα αποτελεί έναν επιπλέον βραχνά στην τσέπη του. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να αποτελέσουμε εμπόδιο σ’ αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις βάζοντας στο επίκεντρο την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και όχι την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως έκαναν τα τελευταία 25 χρόνια οι δημοτικές αρχές της Λάρισας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες