ΛΑΡΙΣΑ

Προγράμματα για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση τα προγράμματα επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών¨ του Δήμου μας.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΕΑΠ στη Λάρισα, η 1η εκπαιδευτική συνάντηση του προγράμματος με τίτλο «Το Παιδαγωγικό προφίλ μιας εκπαιδευτικής μονάδας» με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών. Η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση έχει οριστεί για την Κυριακή 7 Απριλίου, ενώ λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος προβλέπεται και η δημιουργία 2ου Κύκλου.

Σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν και να υποστηριχθούν οι συμμετέχοντες για τη διαμόρφωση συνεργατικών διαδικασιών επεξεργασίας δράσεων εντός και εκτός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης.

Εκπαιδευτές στην πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου  ήταν οι κ.κ. Χρήστος Γκόβαρης καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μιου Θεσσαλίας και Διευθυντής Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» και Ηλίας Κουρκούτας, ψυχολόγος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν  και τα 16 τμήματα του Κύκλου Μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» με τη συμμετοχή310 εκπαιδευομένων και την παρουσίαση των εργασιών των ομάδων του κ. Μάγου Κώστα επίκουρου καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σύμβουλο καθηγητή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και της κας. Μέγα Γεωργίας αναπληρώτριας διευθύντριας στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών – καθηγήτρια και στο ΕΑΠ.

Οι Κύκλοι Μάθησης του ¨Πανεπιστημίου των Πολιτών¨ εντάσσονται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO.

Για πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250, f:LarissaLearningCity-Η Πόλη που Μαθαίνει,

Καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιο των Πολιτών https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες