ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με συνεδριακό κέντρο και πολύ πράσινο η αξιοποίηση του χώρου του ΕΘΙΑΓΕ (φωτο)

Τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για το ΕΘΙΑΓΕ παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως η έκταση 240 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη το οποίο ο Δήμος θα μπορεί να αξιοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως υπήρξε μια πληθώρα ιδεών που προτάθηκαν που αφορούσαν μεταξύ άλλων αξιοποίηση πρασίνου, συνεδριακό κέντρο, κέντρο αγροτικής καινοτομίας, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μουσείου εδαφών.

Οι ιδέες στις οποίες κινείται πιο «ζεστά» ο δήμος όπως ανέφερε και ο ίδιος είναι αυτή της δημιουργίας ενός συνεδριακού κέντρου το οποίο αυτή τη στιγμή λείπει από την πόλη, καθώς και πολιτιστικών δομών, κάτι που θα γίνει με την αξιοποίηση του χώρου των μεγάλων αποθηκών, καθώς και η δημιουργία χώρων πρασίνου όπως ένας βοτανικός κήπος ή αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη υπάρχουν και άλλες σημαντικές ιδέες όπως το κέντρο αγροτικής καινοτομίας, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το μουσείο εδαφών τα οποία βρίσκονται υπό σκέψη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι από τις 23 Απριλίου θα διοργανωθεί μία έκθεση στο Μύλο του Παππά όπου θα παρουσιαστούν όλες οι ιδέες που προτάθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Μετά την έκθεση θα ξεκινήσει και η μελέτη σύμφωνα με την οποία θα οριστικοποιηθεί η μορφή που θα πάρει η έκταση του ΕΘΙΑΓΕ.

Για τις συμμετοχές του διαγωνισμού δόθηκαν τρία βραβεία τρίτων θέσεων (δεν υπήρχαν βραβεία για πρώτη και δεύτερη θέση), καθώς και τρεις έπαινοι για έξι από όλες τις ιδέες που στάλθηκαν.

Τέλος, τονίστηκε πως η τελική μορφή θα αποφασιστεί με βάση την διαχρονική αξία που θα έχουν οι εγκαταστάσεις οι οποίες θα «στελεχώσουν» την τεράστια αυτή έκταση, ώστε να μπορέσουν να έχουν παρουσία στην πόλη και μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Δείτε φωτογραφίες από τις προτάσεις για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό:

  

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες