ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κεραμέως από Λάρισα: Θα ενισχύσουμε τον τεχνολογικό χαρακτήρα του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

“Από το χρόνο μίας ενδεχόμενης ανάληψης των ηνίων της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την τότε συγκυρία σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα εξαρτηθούν οι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο σε επίπεδο Λάρισας σχετίζεται με την απορρόφηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το Πανεπιστήμιο”. Τα παραπάνω απάντησε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιείς τη Λάρισα για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος στον τομέα της παιδείας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα εξαρτηθεί από το πότε θα έρθουμε στα πράγματα και τι θα έχει γίνει μέχρι τότε. Ακόμη κι αν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να ενισχύσουμε τον τεχνολογικό χαρακτήρα. Σε ΤΕΙ που έχουν καταργηθεί θα βάλουμε παραπάνω εργαστήρια για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση».

«ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ»

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω, από την προσχολική αγωγή, γιατί η λογική επιτάσσει να ξεκινάς από τα θεμέλια κι όχι από τα κεραμίδια». Έτσι, πρόσθεσε πως θα δοθεί «έμφαση στην προσχολική αγωγή, να μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, πράξη σε όλη την επικράτεια από τα τέσσερα το νηπιαγωγείο. Έμφαση στις ήπιες δεξιότητες του δημοτικού, δηλαδή κριτική σκέψη, ομαδική δουλειά με συνεργατικότητα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Προανήγγειλε «αξιολόγηση για όλους», η οποία όπως είπε «δε θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και θα συνδέεται με ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη με όσους αριστεύουν».

Το άσυλο δεν τροποποιείται καταργείται. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Το άσυλο έγινε άσυλο εγκληματιών

«ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. έκανε λόγο για «έμφαση στην τεχνολογική εκπαίδευση γιατί μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αποδειχθεί για τη μεγάλη αναντιστοιχία που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και αναγκών της αγοράς εργασίας.

Θέλουμε πρότυπα σχολεία παντού ώστε από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα να υπάρχει ένα πρότυπο κι ένα πειραματικό σχολείο».

«ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ»

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει «πανεπιστήμια πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα. Θέλουμε σχολεία που δε θα ελέγχονται ασφυκτικά σε κάθε τους κίνηση από ένα υπερσυγκεντρωτικό υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε πιο αυτόνομα, πιο εξωστρεφή πανεπιστήμια, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα δώσομε στα πανεπιστήμια τα εργαλεία που χρειάζονται για να γίνουν πιο εξωστρεφή κι ας αποφασίσουν τα ίδια τι θα χρησιμοποιήσουν.

Θα δώσουμε στα τριτοβάθμια ιδρύματά μας περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία με συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα… Θα προσπαθήσουμε για το αυτονόητο στη χώρα μας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Το άσυλο δεν τροποποιείται καταργείται. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Το άσυλο έγινε άσυλο εγκληματιών».

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας διαβεβαίωσε πως «εννέα στις δέκα προτάσεις μας δεν απαιτούν ούτε ένα ευρώ», συμπληρώνοντας πως «η Ν.Δ. δε μπορεί να δεσμευτεί για αύξηση της χρηματοδότησης γιατί δε γνωρίζει τι θα παραλάβει».

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής κ. Κεραμέως επισκέφθηκε το 39ο δημοτικό σχολείο Λάρισας. Μαζί της στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στη ΝΟΔΕ, ήταν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Καπετάνος και οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο και το απόγευμα στο ξενοδοχείο Imperial, η παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. για την παιδεία.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες