Life & StyleΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αλέξης Γεωργούλης: Τα 3 “L.A.” της ζωής μου – Θα τελειώσει το ταξίδι μου και θα γυρίσω στη Λάρισα  

Λάρισα, Λεκανοπέδιο Αττικής, Λος Άντζελες, Κέρκυρα. 3 “L.A.” και λίγο Ιόνιο για έναν ηθοποιό που φαίνεται να απολαμβάνει τη δυνατότητα να ταξτδεύει και να δημιουργεί σε όλα τα μήκη κατ πλάτη του πλανήτη. 0 Αλέξης Γεωργούλης είναι χωρίς υπερβολή ένας δικός μας άνθρωπος. Κοντινός γείτονας που ζει και αναπνέει πεζοδομιακά , με καταγωγή από τη Λάρισα, στην οποία έρχεται όσο πιο συχνά μπορεί. Δε θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι άλλο, αφού πέρα από το βεβαρημένο πρόγραμμά του, οι φίλοι και επιχειρηματικές του δραστηριότητες του δίνουν συνεχώς λόγο να επιστρέφει στην καρδιά του κάμπου. Εκεί που κάποτε θέλει να αράξει μόνιμα.

 Ο Φαίδων Γεωργίτσης, οι «Θαλασσιές οι Χάντρες» και το περιβόητο χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη

Φυσικά και θυμάμαι τη σκηνή και πιστεύω πως πέρα από τη δύναμη που μπορεί να έχει, πρέπει ο κόσμος να αποφασίσει για να την κρατήσει για πάντα στην ιστορία.

Η δική του στιγμή

Από τους ρόλους που έχω παίξει, αυτό που έχει μείνει είναι η ατάκα της Βίκυς Σταυροπούλου, στο «Είσαι το ταίρι μου». Όσοι με ξέρουνε αλλά και κάποιοι που δεν με γνωρίζουν, χρησιμοποιούνε το «Σωτήρη σε πειράξανε;» για να με προσεγγίσουν.  Φαντάσου πως ακόμη και σε μηνύματα που μου στέλνουνε φίλοι μου γράφουν το ίδιο!!

Ο τηλεοπτικός Σωτήρης

Δεν το ζω σαν κάτι ενοχλητικό. Μου φαίνεται πολύ λόγκο οι άνθρωποι να με έχουν συνδέσει μ’ αυτό το όνομα. Γιατί να με ενοχλήσει κά­που έκανα, ακόμα κάτι που έκανα ακόμη και αν και άλλα βήματα στην καρτέρα μου.

Η κονόμα και οι καλλιτεχνικές εκπτώσεως

Όλα έχουνε μια στάθμη, δηλαδή και ποτέ δε θα βρεις το τέλειο ποσόν για σένα, όποιος και αν είσαι και ό,τι και αν κάνεις. Η συμμετοχή σου σε μια παραγωγή είναι και αυτή μέρος του όλου κόσμου του ηθοποιού. Και ο καλλιτέχνης απ’ όπου και αν το δεις δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος γατί πάντα θέλει το καλύτερο. Αυτό το έκανα κι εγώ για ρόλους που έπαιξα κατ για δουλειές που έκλεισα. Όμως αν κάνουμε μια αναδρομή, θα δεις πως στις επαγγελματικές μου κίνησες η ζυγαριά γέρνει στο τέλος στα θετικά.

Το δίδαγμα της καριέρας του

Η στιγμή. Πέρα από την ομορφιά, και η ουσία της. Η σχολή μεέχει μυήσει στην στιγμή μέσα σε 4 χρόνια. Όχι το Πολυτεχνείο στο οποίο  σπούδαζα όταν έφυγα από τη Λάρισα, αλλά η σχολή υποκριτικής στην οποία φοίτησα στη συνέχεα. Η στιγμή έχει αυτό που περιέχει ο έρωτας, το «εδώ και τώρα». Εκεί που δεν έχεις σχέδιο, δεν ξέρεις τι να κάνεις και εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου για να λειτουργήσει. Και προσωπικά το ένστικτό μου έχω μάθει να το εμπιστεύομαι.

Ο νικητής του Survivor θα γίνει ηθοποιός

Καταρχήν δεν τον γνωρίζω, αλλά δε με ενοχλεί που θα το κάνει υποκριτική δεν είναι απλά ένα πτυχίο. Τη βιώνεις κάθε φορά σε ένα ρόλο. Για να μπορέσει κάποιος να κρίνει πρέπει να έχει μεγάλη βάση δεδομένων. Αντιθέτως, πιστεύω πως όλοι πρέπει να παροτρύνουν για να κάνουν τέτοια εγχειρήματα.

Υπάρχει όμως… πνευματική τροφή;

Συνήθως οι γνωστοί (έστω και πρόσκαιρα διάσημοι) είναι πιο αρεστοί στους παραγωγούς γιατί τους δίνουν ένα προβάδισμα στην τλεθέαση, υπάρχουν πολλές παράμετροι στην εξίσωση για έναν παραγωγό. Και η αναγνωρισιμότητα είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει και μια σειρά άλλων κριτηρίων που πρέπει να πληροίς.

Σε rality ως συμμετέχοντας

Δεν πιστεύω ότι θα το έκανα αλλά δεν μπορώ να σου πω και με βεβαιότητα πως δε θα πήγαινα. Ίσως η πρώτη σκέψη να είναι αρνητική αλλά στην πορεία να άλλαζα γνώμη.

“Your Face Sounds Familiar” – Οι ουσιαστικές διαφορές

Είναι για καλό σκοπό, δεν υπάρχει ίντριγκα κατ οι παίκτες είναι ήδη «φτασμένοι». Αυτά ήταν τα κριτήρια που με έκαναν να πω το «ναι», και τα γυρίσματα συνέπεσαν με την παραμονή μου στην Ελλάδα. Καθοριστική υπήρξε επίσης κατ η υποστήριξη των φίλων μου. Μεγάλο μέρος της απόφασης ήταν δική τους. Επίσης, ένα από τα βασικά κριτήρια που κοιτάζω είναι και να περνάω καλά και στη συγκεκριμένη παραγωγή αυτό συμβαίνει.

Η γνώμη των φίλων

Ναι, τους έχω σε πολύ μεγάλη υπόληψη και ζητάω τη γνώμη τους σχεδόν για τα πάντα. Μ’ επηρεάζουν συνεχώς κατ πάντα με θετικό τρόπο.

Παγκόσμιος πολίτης

Τα τελευταία 4 χρόνια μοιράζω τη ζωή μου 3 μήνες στην Κέρκυρα, 3 στο Λονδίνο, 3 στην Αθήνα και άλλους 3 στο Λος Άντζελες. Είναι τα… 3 “L.A.” της ζωής μου αυτή τη στιγμή. Λάρισα, Λεκανοπέδιο Αττικής, Λος Άντζελες.

Το (κανονικό) L.A. κατ η βόλτα με το κοκτέιλ στη Sunset Bulevard

Εκεί δεν παίζει σαν ενδεχόμενο το να περπατάς κατ να πίνεις! Επίσης αυτό που βλέπει κάποιος από μακριά δεν είναι η πραγματικότητα του Λος Άντζελες. Δεν έχει κάθε μέρα πάρτι, ούτε στους δρόμους γιορτάζουν συνεχώς. Πάρτι βέβαια θα βρεις σε κλειστά events αλλά κατ πάλι θέλεις το κονέ. Όσο για κάποιον που πηγαίνει για τουρισμό εκεί, την τρίτη με τέταρτη μέρα φεύγει.

Η Λάρισα που τον «κρατάει» για καλό σκοπό

Βοηθάει για έχεις έναν καλό λόγο για να γύρισες πίσω στον τόπο που γεννήθηκες. Και για άλλη μια φορά, αυτοί στους οποίους το οφείλω είναι οι φίλοι μου. Με δύο απ’ αυτούς έχουμε ανοίξει ένα urban store στην πόλη, το G Room. Μάλιστα με τον έναν κάνουμε παρέα από το δημοτικό και κάθε που γυρίζω και βλέπω την εξέλιξη στις ζωές τους χαίρομαι που έχω μία ακόμα «δικαιολογία» για να κάνω comeback. Όμως αυτό το μαγαζί λειτουργεί κατ σαν κίνητρο, που αν θες μας δένει ακόμα περισσότερο συναισθηματικά.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις του παρελθόντος

Είχα κάνει ακόμη μια κίνηση στην Παναγούλη, που στην πορεία προέκυψε και άλλο μαγαζί, και λίγο μετά και ένα τρίτο και μεγαλύτερο στη Ρούσβελτ. Μπορείς να πεις δηλαδή πως έχω το επιχειρείν στο αίμα μου και να’ ναι καλά τα παιδιά  που το κρατάνε ζωντανό.

 Το μέλλον του στο εμπόριο

Αυτό που έχουμε σαν πλάνο είναι να διαδώσουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο του e-shop του G Room, για να έχουμε καλύτερη απόδοση.

 

Η «έκρηξη» και το ενδεχόμενο comeback

Το βλέπω σαν κλείσιμο ενός κύκλου και κάποια στιγμή θα το κάνω. θα τελειώσει το ταξίδι μου και θα γυρίσω στον τόπο μου. Κάποτε στο παρελθόν είχα ασχοληθεί και με τα κοινά μέσω του δήμου. Σκοπός μου ήταν να δημιουργηθεί μία σχολή που θα περιελάμβανε όλες τις τέχνες και όχι μόνο την υποκριτική. Να γινόταν εκεί μαθήματα από σκηνογραφίας μέχρι σεναρίου. Όμως είδα πως ήταν πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Κατ ως γνωστόν, κάποιες φορές οι συγκυρίες δε βοηθάν.

Η σειρά που… τον ταξιδεύει

Πέρα από το “Your Face Sounds Familiar” στον ANTI, τρέχουμε την τέταρτη σεζόν της «Οικογένειας Ντάρελ» που τα γυρίσματά της μοιράζονται στην Αγγλία και την Κέρκυρα, (σ.σ. ο πρώτος κύκλος της δραματικής κομεντί προβάλλεται αυτό το διάστημα στην ΕΡΤ2). Ταυτόχρονα προσπαθώ να γυρίσω και μία ταινία.

Η είδηση (που δε μας δίνει)

Δουλεύω ακόμα στην παραγωγή και το σενάριο και δε μπορώ να σου πω κάτι γιατί δεν ξέρω καν αν θα υλοποιηθεί. Βρισκόμαστε στο ψάξιμο εταιρείας παραγωγής και έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Η μονογαμία και η πολυγαμία

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου είναι να τη μοιραστείς με ένα και μοναδικό άνθρωπο. Το χειρότερο, είναι να μοιραστείς τη ζωή με δύο ανθρώπους. Άρα, συμπεραίνουμε ότι το δεύτερο καλύτερο πράμα που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου είναι vα τη μοιραστείς με τρεις ανθρώπους.

Το αγκάθι στις σχέσεις

Δεν μπορώ με τίποτα να συγχωρέσω την απουσία. Όχι την σωματική που μπορεί να έχει να κάνει με το ωράριο της συντρόφου, αλλά την συναισθηματική. Να είσαι δηλαδή εκεί και να μην είσαι ταυτόχρονα.

Τα social media

Όλα τα διαχειρίζομαι εγώ, γι’ αυτό κατ είναι και τόσο φροντισμένα ή παραμελημέναI Γενικά τα πάω καλά με την τεχνολογία. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αν εξαιρέσεις πως έχω βγάλει την τηλεόραση από το σπίτι μου εδώ και 25 χρόνια. Μου έτρωγε πολύ χρόνο που τον ήθελα νια αλλού.

Ο κινηματογράφος

Όταν έχω χρόνο, πηγαίνω και δε φεύγω. Με θυμάμαι πέρυσι το χειμώνα να βλέπω επί ένα μήνα δύο ταινίες δύο ταινίες τη μέρα σε κινηματογράφο του Λος Άντζελες. ‘Όλες τις υποψήφιες για Όσκαρ του 2018 και όχι μόνο. Όμως φέτος το πρόγραμμά μου δε μου δίνει τη δυνατότητα να πάω σινεμά  με την άνεση που θέλω.

 Οι θαυμάστριες και οι θαυμαστές

Υπό κανονικές συνθήκες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Σου ανεβάζει τη διάθεση, σου φτιάχνει τη μέρα, σου δημιουργεί χαμόγελο. Αυτές οι προσεγγίσεις όμως έχουν να κάνουν με και τη συγκυρία. Μια φορά που είχα τον πατέρα μου στο νοσοκομείο και η φόρτιση ήταν μεγάλη, ερχόταν κόσμος για μια φωτογραφία. Κόντεψα να εκραγώ.

Φτάνοντας προς το τέλος, να πούμε κάτι και για τη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχεις και θα ανέβει πολύ σύντομα (σ.σ. ανέβηκε πριν λίγες ημέρες);

Παραλίγο να το ξεχάσουμε! Στις 15 Μαρτίου κάνω πρεμιέρα με το «Ζητείται Ψεύτης» στο θέατρο Παλλάς. Είναι μια σάτιρα διαφορετική και διαχρονική και ο ρόλος μου με εμπνέει μέσα από τα μάτια του Δημήτρη Ψαθά. Ο ρόλος μου είναι ο «Ψευτοθόδωρος», που είναι μονίμως… μαλωμένος με την αλήθεια και μετακομίζει από το χωριό του στην Αθήνα.

θα τον ξαναδούμε εδώ κοντά;

Είναι πολύ πιθανό γιατί έρχομαι συχνά στη Λάρισα. Απλά δεν μου αρέσουν και πολύ τα «φώτα» οπότε δεν το καταλαβαίνουν και πολλοί.

Πηγή: περιοδικό Πεζοδρόμιο

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες