ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Καρδίτσα με τίτλο: «Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνική συνοχή»

Η πρωτοφανής κρίση που ξέσπασε το 2010 στην Ευρώπη και είχε ως  «θύματα» τις χώρες του Νότου, δυστυχώς εξακολουθεί να πλήττει καίρια την χώρα μας με δυσμενείς, συνεχώς διογκούμενες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου.

Κι’ όμως οι τοπικές κοινωνίες δείχνουν αξιοθαύμαστη αντοχή απέναντι στα αλλεπάλληλα οικονομικά πλήγματα των αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Τυχαίο; Καθόλου, διότι σε όλη την διάρκεια της υπαναπτυξιακής λαίλαπας που σάρωσε την πατρίδα μας, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς της στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, διαφυλάττοντας με πολυποίκιλες μικρές, η μεγάλες δράσεις και παρεμβάσεις την κοινωνική συνοχή!

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, θέλοντας να αναδείξει αυτόν τον πολύ κρίσιμο εθνικό ρόλο της Τ.Α. και να ενεργοποιήσει εάν είναι δυνατόν, όλους τους θεσμοθετημένους φορείς προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής του, αποφάσισε να οργανώσει στην Καρδίτσα μια Ημερίδα με τίτλο:

«Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνική συνοχή»

Τα θέματα και οι Εισηγητές της Ημερίδας είναι :

  Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εισηγητής : Δρ Μιχάλης Χρηστάκης

Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης , Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. Κλεισθένης

  Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Εισηγητής: Δημήτρης Μιχαηλίδης

Δημοσιογράφος «ΑγροΝέα»

  Η στήριξη του Οικοσυστήματος συνεργατισμού Καρδίτσας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εισηγητής: Βασίλειος Μπέλλης

Διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας ( ΑΝ.ΚΑ. )

 

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι :

  • Αικατερίνη Βελεσιώτου , Διευθύντρια Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, Χημικός M.Sc
  • Φούλα Γκαραγκούνη, Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού – Τμήμα Μέριμνας Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Λειτουργός , Πρόεδρος Σωματείου Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Καρδίτσας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 24/03/20198 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ», Μπλατσούκα 22 & Β. Τζέλλα στην Καρδίτσα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες