ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος σε μαθητές στον Τύρναβο: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι

Να αγαπήσουν την ιστορία, «όχι απλά να την μελετάτε. Από την ιστορία διδασκόμαστε το μεγαλείο “των αρχαίων ημών προγόνων”, που με υπερηφάνεια μνημονεύουμε, αλλά και τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε». Με αυτήν την προτροπή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε τον σύντομο χαιρετισμό του στους μαθητές του1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου που επισκέφθηκαν τη Βουλή.

Υποδεχόμενος στο κοινοβούλιο τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων:

«Η επίσκεψή σας στη Βουλή πραγματοποιείται παραμονές της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και κατά ευτυχή συγκυρία θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην έκθεση για τον πρόδρομο της ελληνικής επανάστασης του 1821, τον Ρήγα Βελεστινλή. Ο μεγάλος Εθνομάρτυρας που με τον Θούριό του συνέβαλε στην εθνική αφύπνιση και την προετοιμασία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας ήταν συμπατριώτης μας, Θεσσαλός. Πλήρωσε με τη ζωή του, στην αγχόνη, τον αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Να θυμόσαστε ότι η ελευθερία που απολαμβάνουμε δεν ήταν πάντα δεδομένη. Κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Με αφορμή, όμως, την επίσκεψή σας αυτή θα ήθελα να σας προτρέψω να αγαπήσετε την ιστορία, όχι απλά να την μελετάτε. Από την ιστορία διδασκόμαστε το μεγαλείο “των αρχαίων ημών προγόνων”, που με υπερηφάνεια μνημονεύουμε, αλλά και τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε. Το πιο σημαντικό λάθος κατά τη γνώμη μου είναι το σαράκι του διχασμού. Όποτε διχαστήκαμε υποστήκαμε εθνικές καταστροφές, όπως στη Μικρασία. Όποτε δράσαμε ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Είμαστε μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία, ένας μικρός σε αριθμό λαός με μεγάλη, όμως, διαδρομή και συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην είμαστε ενωμένοι στα σημαντικά και στα σπουδαία. Άλλωστε, ζούμε σε μια δύσκολη γειτονιά και η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και επιβουλή».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά που συνόδευαν ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κοντογιάννης, οι δασκάλες κ.κ .Ελένη Ζήσκου και Δώρα Μητσιού και οι δάσκαλοι κ.κ. Δημήτρης Καμπούκας και Στέργιος Μπαλαμπάνης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις