ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το μαθητικό σκάκι στη Λάρισα

Στο φετινό πανθεσσαλικό πρωτάθλημα που έγινε στα Φάρσαλα, οι Λαρισαίοι μαθητές πέτυχαν σπουδαίες επιτυχίες: το 1ο ΓΕΛ Λάρισας στο Λύκειο, τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου στο Γυμνάσιο και το Δημοτικό, αλλά και μαθητές από πολλά Δημοτικά σχολεία της πόλης (το 3ο, το 7ο, το 20ο, το 37ο) διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επισκιάσθηκε η κυριαρχία του Βόλου στον χώρο του θεσσαλικού σχολικού σκακιού.

Αυτή η εξέλιξη αποτυπώνει τη σκληρή δουλειά που οργανωμένα γίνεται από τους σκακιστικούς συλλόγους της πόλης και πολλά σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί δίχως άλλο σημαντική ευκαιρία για τον κόσμο του λαρισαϊκού σκακιού ο ερχομός στην πόλη του εκπαιδευτικού Χρήστου Πιλάλη. Ο κ. Πιλάλης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για το σχολικό σκάκι στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και σύμβουλος στο προεδρείο της επιτροπής της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) «για το σκάκι στα σχολεία». Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο του 2ουOpen Day των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου,  ο κ. Πιλάλης θα επικοινωνήσει με προπονητές, παίκτες και όσους αγαπούν το μαθητικό σκάκι για μια ώρα, από τη 1 έως τις 2, σε αίθουσα του σχολείου, επί της Οδού Καρδίτσης 21. Θέμα της εισήγησης και της κουβέντας που θα ακολουθήσει, «το σκάκι στα σχολεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» .

Για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, και να πάμε ακόμα πιο μακριά το λαρισαϊκό σκάκι!

  • Στη φωτογραφία η πρωταθλήτρια ομάδα Θεσσαλίας του Γυμνασίου Μ. Ράπτου: από αριστερά τα μέλη της ομάδας Μαρία Πάπουτσα, Θεόδωρος Ξηρομερίτης, Άγγελος Γεωργίου και Θανάσης Τζήκας.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες