ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα παραμύθια ταξιδεύουν και προσφέρουν πρότυπα ζωής

Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου μετά από πρόσκληση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου υλοποίησε για γονείς και τα παιδιά του σχολείου  μία δράση φιλαναγνωσίας ενταγμένη σε πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιούν οι μαθητές του σχολείου  με θέμα τη σωστή διατροφή.

Οι μαθητές με ερέθισμα το παραμύθι  “Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα  δραματοποίησαν και παρουσίασαν στους μεγάλους όλα οσα κέρδισαν διαβάζοντας την ιστορία της συγγραφέως .

Μετά τα παιδιά έκαναν δημιουργικό παιχνίδι στην αυλή και οι γονείς παρακολούθησαν ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα την αξία ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης,  μέσα από μία ιστορία την οποία έχει  επιμεληθεί η  συγγραφέας και είναι γραμμένη από τον βραβευμένο συγγραφέα Jonny Lamberts με τίτλο ”  Το μικρό Γιατί” . Στην εκδήλωση συμμετείχαν γονείς ,εκπαιδευτικοί και μαθητές του  13ου νηπιαγωγείου Βόλου με  ένα project  καλύτερης εντάξης των μικρών παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο .

Στόχος όπως τόνισε η Διευθύντρια κ. Δέσποινα Μουζαλά είναι να συνεργαζόμαστε γονείς και εκπαιδευτικοί για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον ασφαλείας και αγάπης .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες