ΛΑΡΙΣΑ

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ (φωτο)

Σύσκεψη σχετικά με τα τεκταινόμενα του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ διοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του ΕΚΝΛ η σύσκεψη είχε κύριο σκοπό της την ενημέρωση συνδικαλιστών και εργαζομένων για «τις αθλιότητες της εργοδοτικής-κυβερνητικής συνδικαλιστικής μαφίας η οποία δεν έδωσε το παρόν στο συνέδριο».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές ο οποίος σε εισήγησή του τόνισε: «…Θα περίμενε κανείς ένα συνέδριο της ΓΣΕΕ, να αποτελείται από εκπροσώπους εργατοϋπαλλήλων και να ασχοληθεί με τα προβλήματα τους, με το πώς θα οργανώσει την πάλη τους απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την Ε.Ε, για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους.

Όμως αυτό που ήθελε να κάνει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αποτελείται από τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ), δεν είχε καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης.

Ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία, δηλαδή εκλογές, με την συμμετοχή πολλών δεκάδων αντιπροσώπων των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, που είναι είτε εργοδότες και διευθυντές εταιρειών, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα.

Σκοπός τους ήταν να συνεχίσουν να ελέγχουν την διοίκηση της ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, για να βάζουν περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση αγώνων για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, να στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας…»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες