ΛΑΡΙΣΑ

Μια διαφορετική ημέρα Μάθησης για την Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Δευτέρα 18 Μαρτίου.Ναι, ήταν μια διαφορετική ημέρα. Μια σχολική ημέρα εκτός σχολείου. Μια μέρα Μάθησης και εμπειριών για τους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Μάθησης; Ναι. Τι είναι αυτό που μαθαίνουμε καλά; Μα αυτό που μας συγκινεί. Τι είναι αυτό που νιώθουμε για έναν χώρο όταν μας προσφέρει συγκινήσεις; Χαρά και ευχαρίστηση. Αυτό το ξέρουμε καλά στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Αυτό προσπαθούμε συνέχεια να προσφέρουμε στους μαθητές μας.

Στα πλαίσια λοιπόν του Σχεδίου Δράσης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα: «Μια νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ» η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και οι ομάδες που υποστηρίζουν την λειτουργία της: Ομάδα Σκηνικών, Ομάδα Προώθησης και Επικοινωνίας, Ομάδα Ηχητικών και Ομάδα Μουσικής και Χορού, πλαισιωμένες από τους υπεύθυνους καθηγητές: Μπρότση Κατερίνα, Γιουρούκη Αργύρη, ΤσιμπρίδηΘέοφιλο, Διαβάτη Αρχοντία-Μαρία, Πολίτη Βιργινία και Σακατζή Δημήτρη, επισκέφτηκαν το ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ και το Θεσσαλικό Θέατρο.

Πιο συγκεκριμέναστην ΕΡΤ Λάρισας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στην φιλόξενη ραδιοφωνική εκπομπή των Μάνια Γκουσιάρη και Βαγγέλη Μητρούσια για την φετινή μας παράσταση, τον Άμλετ τον Γ’. Για τον τρόπο που δουλεύουν στις πρόβες, στα σκηνικά, την μουσική, την προώθηση και την επικοινωνία. Μιλήσανε όμως και για τα ουσιαστικά: πως περνάνε; πως νιώθουν; πως βλέπουν το σχολείο;Άλλαξε ο τρόπος που βλέπουν το σχολείο; Το σίγουρο είναι ένα. Τους έβλεπες εκτός από το άγχος να έχουν μια έξαψη στο βλέμμα και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας, όπου είχαμε την τιμή και την χαρά να συναντήσουμε την καλλιτεχνική διευθύντρια κα Κυριακή Σπανού. Η κα Σπανού διέθεσε 2 ώρες από τον χρόνο της, πιέζοντας το έντονο πρόγραμμα που έχει, για να κάνει ένα μάθημα θεατρικού παιχνιδιού στους μαθητές αλλά και να δώσει τις πολύτιμες συμβουλές της όταν οι μαθητές της έδειξαν τον τρόπο που δουλεύουν μία σκηνή. Εξαιρετικό μάθημα για όλους μας, καθηγητές και μαθητές. Την συνάντηση αυτή κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3, όπου πήρε πλάνα από το θεατρικό παιχνίδι και την πρόβα. Η πιο όμορφη στιγμή ήταν όταν οι μαθητές μας έκαναν δηλώσεις στην κάμερα για το θεατρικό και τη δουλειά τους. Ίδιο άγχος, ίδια έξαψη, ίδιο χαμόγελο.

Ευχαριστούμε θερμά τους δημοσιογράφους, Μητρούσια Βαγγέλη και Μάνια Γκουσιάρη και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κα Κυριακή Σπανού για τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες ζωής που έδωσαν στους μαθητές μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες