ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας για τη λειτουργία του ΚΕΣΥ

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας συναντήθηκαν με την Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου . Ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη για τη λειτουργία της νέας Δομής και έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τη διασύνδεση του Κ.Ε.Σ.Υ. με τις σχολικές μονάδες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη λειτουργίας Ε.Δ.Ε.Α.Υ. σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Τονίστηκε από την Προϊσταμένη, ότι σε περιστατικά που χρήσουν Άμεσης Παρέμβασης, υπάρχει σχέδιο για άμεση υποστήριξη της σχολικής μονάδας και πως όλες οι πράξεις, ενέργειες και εισηγήσεις του Κ.Ε.Σ.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην πολυδιάστατη υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων και του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης τους.

Το νέο εγχείρημα οπωσδήποτε θα πρέπει να υποστηριχθεί με πλήρη στελέχωση. Αφενός με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και αφετέρου με το απαραίτητο προσωπικό. Από την ενημέρωση  έγινε γνωστό πως το ΚΕΣΥ Λάρισας λειτουργεί χωρίς  γραμματειακή υποστήριξη, ενώ απαραίτητη είναι και μία νηπιαγωγός.

Από την πλευρά του το ΔΣ του Συλλόγου τόνισε την ανάγκη να σταθεί η πολιτεία κοντά στις σχολικές μονάδες, να ενισχύσει το έργο τους, θέτοντας τη λειτουργία των ΕΔΕΑΥ σε κάθε σχολική μονάδα με πλήρη στελέχωση. Επίσης, να προχωρήσει σε απόσυρση της αντιεπιστημονικής, αντιπαιδαγωγικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας (Υ.Α 211078/13/12) για την συγκρότηση τριμελών Επιτροπών.

Σίγουρα πάντως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών «όπου δεν λειτουργούν Ε.Δ.Ε.Α.Υ.» , δικαιώνει τη ΔΟΕ.

Ως εκπαιδευτικοί με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα  οφείλουμε να σταθούμε σε ζητήματα που αφορούν τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να κάνει μικρά πράγματα για τη διευκόλυνση της ζωής τους, ενώ είναι πολύ δύσκολο για τους ίδιους να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία μας. Το να είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι επιλογή, το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου όμως είναι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες