ΛΑΡΙΣΑ

Θ. Μούσιος: «Θέλουμε τους αγρότες μας ενημερωμένους και δυνατούς»

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Νοτιανατολική Ευρώπη, την FOODEXPO 2019, επισκέφθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος. Συζητώντας με στελέχη του αγροδιατροφικού τομέα ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην παραγωγή και ιδιαίτερα τη διάθεση των προϊόντων διατροφής. Ο ίδιος υπογράμμισε την τεράστια δυναμική των ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και τη σημασία τους για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μούσιος συναντήθηκε με τον Βασίλη Μακατό και είδαν από κοινού περίπτερα εκθετών από τον Δήμο Κιλελέρ και ολόκληρο τον νομό Λάρισας. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: « ο Δήμος Κιλελέρ οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των παραγωγών μας και την ανάδειξη της ασφάλειας και της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων διατροφής, που παράγονται στην περιοχή μας.

« Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ποιοτικά είμαστε πολύ ανώτεροι από πολλούς ανταγωνιστές μας, άλλων χωρών, πετυχαίνοντας την είσοδο των προϊόντων μας σε νέες αγορές και με καλύτερες τιμές.

Ως Δήμος Κιλελέρ, πέραν των αγροτικών υποδομών, θέλουμε τους αγρότες μας ενημερωμένους και δυνατούς στο εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση που αφορά την ενημέρωση τους για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα, το τί ζητάει η αγορά αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν στις εκμεταλλεύσεις τους.

Με σεμινάρια και θεματικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς, ώστε οι παραγωγοί του Δήμου Κιλελέρ να είναι από τους πλέον ενήμερους για όλες τις εξελίξεις πάνω στις νέες καλλιέργειες, τις νέες τεχνολογίες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις δυνατότητες περιορισμού του κόστους παραγωγής.

Θέλουμε τους αγρότες μας,  τον χειμώνα που υπάρχει χρόνος, να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, που θα γίνονται τακτικά. Εκεί, δωρεάν και χωρίς κόπο, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στην καλλιέργεια και την οργάνωση της επιχείρησής τους. Εξάλλου, δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε στην πράξη κάθε πρωτοβουλία για συνεργασίες και συνεργατικά σχήματα στην περιοχή μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες