ΛΑΡΙΣΑ

Κοινή ανακοίνωση των νοσοκομειακών και των γιατρών των κέντρων υγείας Λάρισας για την υποβάθμιση των νοσοκομείων

Κοινή ανακοίνωση νοσοκομειακών γιατρών νομού Λάρισας: ΔΣ Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού και ΔΣ νοσοκομειακών γιατρών Γενικού Νοσοκομείου και γιατρών των Κέντρων Υγείας  σχετικά με την υποβάθμιση των νοσοκομείων της Λάρισας. Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη συνεχόμενη υποβάθμιση των νοσοκομείων της Λάρισας και των κέντρων υγείας.

Δε θα επιτρέψουμε τα υπάρχοντα τμήματα του ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ να ακολουθούσουν την τύχη άλλων κλινικών του εσύ του νοσοκομείου που συγχωνευτήκαν ή έκλεισαν.

Το ΠΠΓΝΛ που ιδρύθηκε με ΠΔ 411/1995. είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ που έχει εγκατεστημένες και πανεπιστημιακές κλίνες. Δεν αποτελεί υπηρεσία του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας δεν έχει συσταθεί ως Ν.ΠΔ.Δ με την ευθύνη της ίδιας σχολής και ως εκ τούτου δεν διοικείται από αυτήν.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάγεται στη δικαιοδοσία, τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν μπορεί κάνεις αυθαίρετα να αποφασίζει την μετατροπή τμημάτων ΕΣΥ σε πανεπιστημιακές παρακάμπτοντας το επίσημο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, του Υπουργείου και της ΥΠΕ που συνειδητά δεν λύνουν τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Η συγχώνευση των δυο νοσοκομείων,  ΓΝΛ και ΠΓΝΛ έγινε με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση τους. Ως αποτέλεσμα βιώσαμε τη συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και των ΚΥ από την σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση  υποκριτικά, ενώ κάτω από τις πιέσεις μας προχωρεί σε διοικητικό και λειτουργικό διαχωρισμό των νοσοκομείων, παράλληλα συνεχίζει να συρρικνώνει περαιτέρω τους προϋπολογισμούς τους σε επίπεδα που δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή και επαρκή λειτουργιά και ανάπτυξη.

Διεκδικούμε:

  1. Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού των δυο νοσοκομείων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ιατρικής προς όφελος των άρρωστων
  2. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό.
  3. Την καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων όσων υπηρετούν στις δημοσιές νοσηλευτικές δομές.
  4. Την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς με τη χορήγηση ρεπό.
  5. Τον σεβασμό των ιατρών του ΕΣΥ και την ισότιμη, ουσιαστική και καίρια εκπροσώπηση τους στα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου (τομείς- επιστημονικό συμβούλιο κλπ)
  6. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους επικουρικούς ιατρούς που αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ
  7. Την ανανέωση των συμβάσεων και την μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών
  8. Την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δυο νοσοκομείων και των ΚΥ με άμεση και επιτακτική προτεραιότητα τα τμήματα του ν ακτινολογικό παιδοχειρουργική, παθολογικό, ορθοπεδικό, γυναικολογικό, και τις μονάδες αιμοκάθαρσης , ΜΑΦ και ΜΕΘ καθώς και το ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΓΝΛ.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες